Bijgerechten/ Food/ Gezonde Ambities/ Kerst/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon.

4 soorten bonen met krokant spek

Groenten bijgerecht

Een lekker bijgerecht met veel verschillende groenten! Je hoeft je niet te beperken tot maar 1 soort groente bij het avondeten, in dit bijgerecht combineer je 4 verschillende soorten bonen met krokant uitgebakken spek.

Groenten bijgerecht

Zit jij ook vast in een repertoire van een aantal makkelijke maaltijden die je iedere week weer maakt? En ben je dit zat? Goed dat je op Silvie’s Kitchen terecht bent gekomen! Vanaf nu ga je aan de hand van de recepten die je op deze site vindt een heleboel nieuwe gerechten koken.



Dit makkelijke groentengerecht met spercieboontjes, doperwten, tuinbonen en witte bonen heb je zo gemaakt en combineert goed met zowel vis als vlees. Wist je trouwens dat groenten uit de vriezer net zo gezond zijn als verse groenten? Verse groenten verliezen namelijk sneller hun gezonde stoffen zoals vitamines dan ingevroren groenten, en die verse variant is vaak al een behoorlijke tijd geleden geoogst. Pak dus voor het gemak de tuinboontjes en doperwten gewoon uit het vriesvak.

Nog zo’n makkelijk gerecht met veel groene groenten, spicy zalm met doperwten en prei.

4 soorten bonen met krokant spek

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 20 min.

Ingredients

  • 500 gram sperciebonen
  • 75 gram biologische spekplakjes
  • 1 rode ui, in 1/2 ringen
  • 250 gram tuinbonen (vriezer)
  • 250 gram doperwten (vriezer)
  • 1 pot witte bonen, of cannelini bonen
  • 1/2 citroen
  • Zout, peper, olijfolie

Instructions

1

Verwijder de uiteinden van de sperciebonen en kook ze beetgaar.

2

Bak de spekplakjes uit in een koekenpan, leg ze op keukenpapier en zet apart tot gebruik.

3

Verhit een grote koekenpan en fruit de ui kort aan in een scheut olijfolie. Voeg de tuinbonen toe en na 2 minuten gaan ook de doperwten erbij.

4

Spoel ondertussen de witte bonen even af in een vergiet onder stromend water en schep ze door de bonen in de pan. Voeg ook de sperciebonen toe en verwarm het geheel een paar minuten. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en eventueel een scheutje olijfolie. Schep er op het laatst het krokante spek door en serveer in een schaal.




Recept sperciebonen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply