Reviews

Review: Vis en Meer in Utrecht

Vis en Meer

Dit weekend gingen wij naar Vis en Meer in Utrecht. Dit gezellig drukke visrestaurant bevindt zich in een populair horecastraatje, de Drieharingenstraat. Het is een redelijk groot restaurant, industrieel, grand café-achtig ingericht met een Frans karakter.

De bar neemt een centrale plek in, hier wacht je met een drankje op je tafel. En dat kan op vrijdag- en zaterdagavond lang duren, wachttijden van drie kwartier of lager zijn geen uitzondering. Zorg daarom dat je op tijd reserveert dan kan je meteen aan tafel. Ik vind het overigens geen straf om met een glas wijn aan de gezellige bar te wachten, doordat we die avond spontaan besloten naar Vis en Meer te gaan hadden wij niet gereserveerd.

Onze tafel was deze keer achterin, dit is het grootste gedeelte, met uitzicht op de open keuken. Brood met lekkere olijfolie komt direkt op tafel. Op het menu natuurlijk vooral vis. Coquilles, bouillabaisse, dorade en nog veel meer. Ook voor de vleeseter en vegetariër staat er altijd wat bij. Ik ben hier nog nooit teleurgesteld, het 3 of 4 gangen verrassingsmenu is ook een aanrader. Een bijzondere vermelding verdient het Plateau ‘Vis en Meer’, een grote hoeveelheid warme en koude vis, schaal- en schelpdieren welke fantastisch zijn opgemaakt. Wij gingen nu voor de Oesterproeverij, Mosselen in Pastis en Witte chocolade crème brûlée.

 

Vis en Meer

De oesters zijn vers en worden geserveerd op ijs met een kommetje vinaigrette. De mosselen gekookt in Pastis is een bewezen combinatie, wat rode peper en de aioli geeft het net wat meer pit. De mosselen zijn hier overigens wat kleiner, net als in Frankrijk. De crème brûlée van witte chocolade en donkere chocolademousse komt in zo’n hoeveelheid dat het een mooi dessert for two is. Koffie en thee met chocolaatjes (enige wat niet huisgemaakt is) sluiten het af.

Kortom, Vis en Meer is een gezellig restaurant met goede keuken. Ik raad het vooral visliefhebbers zeker aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply