Dessert/ Food/ Kerst/ Taartenzoet/ Valentijn

Affogato met gekarameliseerde hazelnoten

Afogato

Omdat we niet altijd uren in de keuken willen staan heb ik een fantastisch lekker dessert voor je, Italiaanse Affogato. Affogato is Italiaans voor “verdronken”. In dit geval een bol vanille roomijs in sterke, hete espresso met een scheutje likeur wat zorgt voor een heerlijke warm-koud sensatie. Ik garneer mijn affogato met gekarameliseerde hazelnoten, dit geeft een goede bite aan het geheel.

Affogato met hazelnoten

Affogato met gekarameliseerde hazelnoten

Print Recipe
Serves: 6 Cooking Time: 15 min.

Ingredients

  • 1 volle eetlepel (basterd)suiker
  • Flinke hand hazelnoten, naturel
  • Vanille roomijs
  • Voor 6 personen hete expresso, in een kannetje of voor ieder een kopje
  • Amaretto, Grand Marnier, Irish Whiskey, Kruidenlikeur, wat je lekker vindt
  • Extra nodig: 6 glaasjes

Instructions

1

Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hier de suiker in met een halve eetlepel water. Roer niet, een beetje de pan bewegen kan wel. Laat het karameliseren en voeg de hele hazelnoten toe. Roer deze met een lepel door de hete karamel, laat even meebakken.

2

Stort de hazelnotenkaramel op een velletje bakpapier en laat helemaal afkoelen. Hak dan in grove stukjes.

3

Zet 6 espresso's.

4

Schep een bol ijs en naar wens een scheutje drank in ieder glas en verdeel de hazelnoten erover. Serveer de glazen en schenk er aan tafel de espresso over. Direkt opeten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply