This is the real thing! De echt Amerikaanse Coleslaw, gewoon zoals de Amerikanen het maken. Zonder extra’s als rozijnen, zaden of noten, maar die kun je natuurlijk altijd zelf toevoegen. Deze coleslaw is lekker met wat vlees in je pitabroodje, of als bijgerecht bij alle soorten vlees en vis. En bij een (vega)hamburger natuurlijk!
Amerikaanse Coleslaw
Print RecipeIngredients
- 1/4 rode kool
- 1/4 groene (witte) kool
- 150 gram worteljuliënne
- 4 eetl. Yogonaise (of mayonaise)
- 1/2 tot 1 eetl. appelazijn
- 2 theel. honing
- 2 theel. mosterd
- Zout en peper
Instructions
1
Snijd de kool in hele dunne reepjes, dit gaat het best met een groot scherp mes of een mandoline. Rasp het niet in te kleine stukjes.
2
Meng in een hele ruime kom de ingrediënten voor de dressing, proef of het naar je smaak is. Meng hier de gesneden kool en worteljuliënne door. Zet een half uur in de koelkast zodat de kool wat malser wordt.
Notes
Je kunt aan deze basis van alles toevoegen, rozijnen, noten, zaden e.d.
No Comments