Dessert/ Food

Apple Crumble, glutenvrij

Apple crumble is een typisch Brits toetje. De combinatie van warme zachte appel en de crunchy topping is natuurlijk geniaal, groot en klein zal hiervan smullen. Ik heb al veel variaties uitgeprobeerd en dit is de allerlekkerste glutenvrije apple crumble. Je kunt in plaats van honing ook suiker gebruiken, de topping wordt dan nog wat steviger en krokanter. Het is heel makkelijk te, dus heb je een kwartiertje de tijd dan moet je dit echt maken. Succes gegarandeerd!

image

image

 

 

Wat heb je nodig:

Print Recipe
Serves: 6 Cooking Time: 15 min. voorbereiden. 40 Minuten oventijd.

Ingredients

  • Een ovenschaal van ongeveer 25 cm.
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram rijstbloem
  • 75 gram havervlokken
  • Snuf zout
  • 75 gram koude boter, in blokjes
  • 2 eetlepels honing (of suiker)
  • Hand walnoten, gehakt
  • 6 grote appels
  • Kaneel
  • Vers geklopte slagroom

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 160 graden.

2

Meng met je vingertoppen snel het amandelmeel, rijstbloem, havervlokken, zout en boter tot een kruimelig deeg. Kneed er dan de honing en de gehakte walnoten door, zorg dat het kruimelig blijft. Zet de mengkom tot gebruik in de koelkast.

3

Schil de appels en snijd ze in blokjes van 2-3 cm. -Als je van een zachte moesachtige appelvulling houdt dan kook je nu de appelstukjes 10 minuten voor in een pan- Bestrooi de appel met kaneel en meng door elkaar. Vet de ovenschaal in en stort er de appel in. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel over de appels. Zorg dat de kruimellaag er luchtig opligt, niet aandrukken.

4

Zet de schaal in de oven voor 40 minuten. Dek na 20 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat het te donker wordt.

5

Vergeet de slagroom niet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply