Food/ Gezonde Ambities/ Ontbijt/ Taartenzoet

Bananencake met chocola, glutenvrij

Bananencake met chocola, glutenvrij

Deze gezonde glutenvrije bananencake met chocola is heel makkelijk te maken. Kan jij niet goed tegen tarwegluten? Of wil je iemand verrassen met een glutenvrije traktatie? Met dit simpele recept tover jij simpel deze smeuïge cake zonder geraffineerde suiker uit de oven!

Glutenvrije baksels zijn vaak wat droog en door het gebrek aan gluten ook vrij korrelig. Door amandelmeel te gebruiken voorkom je dat het te droog wordt en de amandelsmaak is erg lekker. Ik voeg ook kokosmeel toe, dat zit boordevol vezels (het zijn de vezels die overblijven na het maken van kokosmelk) en bevat maar heel weinig vet. In combinatie met amandelmeel is het ook nog eens goed te verwerken.

Is het voor jou lastig om aan kokosmeel (geen kokosrasp) te komen? Neem dan 150 gram boekweitmeel, glutenvrij meel of een combinatie hiervan. Gebruik hierbij geen water, 1 ei minder en 1 banaan minder.

Bananencake met chocola, glutenvrij

 

Kijk ook eens bij het recept voor mijn Bananencake van volkorenmeel.

Plakjes bananencake kan je heel goed per stuk invriezen, ideaal om elke dag 1 of 2 plakjes voor gebruik te ontdooien.

Bananencake met chocola, glutenvrij

Print Recipe
Cooking Time: Totaal 50 min.

Ingredients

  • 90 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosmeel (fijn meel, niet kokosrasp)
  • 1 theel. bakingsoda
  • Snuf zout
  • 4 zeer rijpe bananen
  • 40 ml (kokos)olie (zonnebloem- of olijfolie)
  • 4 eieren
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 ml water
  • 60 gram pure chocola met een hoog percentage cacao
  • Boter om in te vetten
  • Extra nodig: cakeblik van 25 cm, blender of staafmixer, bakpapier.

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Meng in een ruime kom amandelmeel, kokosmeel, zout en bakingsoda.

3

Mix in de blender (of met een staafmixer) de bananen, honing, olie, eieren, citroensap en water tot een gladde massa.

4

Hak de chocolade in kleine stukjes.

5

Meng met een grote lepel het banaan-ei mengsel door het meel en schep de chocola erdoor.

6

Vet het cakeblik goed in met roomboter en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem.

7

Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake in 40 minuten gaar. Als de bovenkant te donker wordt leg je er een stuk aluminiumfolie over.

Notes

Kokosmeel koop je bij de natuurwinkel. Is het voor jou lastig om aan kokosmeel (geen kokosrasp) te komen? Neem dan 150 gram boekweitmeel, glutenvrij meel of een combinatie hiervan. Gebruik hierbij geen water, 1 ei minder en 1 banaan minder.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sara
    22/08/2017 at 12:56

    Wat fijn om een glutenvrij recept te vinden. Bedankt.

  • Leave a Reply