Bijgerechten/ Food/ Kerst

Bimi en Haricots Verts met sinaasappel en hazelnoten

Bimi en haricots verts met hazelnoten en sinaasappel

Ben je op zoek naar een mooi maar vooral lekker bijgerecht? Dit recept voor bimi en haricots verts is makkelijk te maken en combineert goed bij vlees, vis en vega. Ideaal voor het kerstdiner. Biedt je gasten wel wat keus door nog een groentengerecht te serveren zoals deze geroosterde worteltjes.

Je kunt dit bijgerecht goed van te voeren klaarmaken en voor het serveren opwarmen in de oven, dek het dan wel af met aluminiumfolie. In 2 minuutjes oppiepen in de magnetron kan natuurlijk ook.

Bimi en haricots verts

Bimi en haricots vert

Bimi en Haricots Verts met sinaasappel en hazelnoten

Print Recipe
Serves: 6 Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • 400 gram bimi
  • 600 gram haricots verts
  • 1 sinaasappel
  • Flinke hand hazelnoten, grof gehakt
  • 3 eetlepels roomboter
  • Zout en peper

Instructions

1

Was de groenten. Snijd van de bimi een stukje van de stronken af en snijd de uiteinden van de haricots verts.

2

Kook de groenten in aparte pannen beetgaar, giet ze af en laat even uitdampen.

3

Pers de sinaasappel uit, houd 1 of 2 plakken apart om mee te garneren.

4

Verhit in een sauspan of klein pannetje de boter tot het lichtbruin kleurt. Voeg dan de gehakte hazelnoten toe en bak even mee tot ze licht kleuren en blus dan af met sinaasappelsap. Laat een minuut inkoken op laag vuur.

5

Schik de groenten op een mooie schaal en schep de hazelnoten erover, giet dan de sinaasappel-boterdressing over de groenten.

Notes

Maak je dit gerecht van te voeren? Wacht dan met de laatste stap tot vlak voor het serveren. Warm de sinaasappel-boterdressing wel weer even op.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply