Diner/ Food/ Winter

Boerenkoolpesto met amandelen

Boerenkoolpesto

Wat een vondst, Boerenkoolpesto! Ik vind boerenkool altijd wel lekker, in stamppot natuurlijk. Gehaktballetjes erbij, je kent het wel. Ik bak het ook wel eens met een eitje en kaas.

Boerenkoolpesto

Dit is totaal anders, het smaakt Italiaans en is heerlijk door pasta. Bak er dan wat kip bij en aubergine en lekker wat Parmezaanse kaas. Met dit recept heb je genoeg boerenkoolpesto om een pot zoals op de foto te vullen. Het zal 350 ml zijn ongeveer. Ik heb amandelen met vlies gebruikt maar zonder vlies kan ook prima. En heb je toevallig walnoten in huis? Die doen het ook goed in dit recept.

Boerenkoolpesto

Boerenkoolpesto

Print Recipe
Serves: 350 ml Cooking Time: 15 min.

Ingredients

  • 150 gram boerenkool, voorgesneden of het hele blad zonder de dikke nerf
  • 50 gram amandelen
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theel. zout
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 150-200 ml. olijfolie

Instructions

1

Was de boerenkool of trek de zak voorgesneden boerenkool open. Blancheer 150 gram boerenkool 3 minuten in ruim kokend water.

2

Giet de boerenkool af in een zeef en spoel met koud water onder de kraan. Laat goed uitlekken en knijp het resterende water er met je handen helemaal uit.

3

Maal de boerenkool met de amandelen, citroensap, knoflook, olijfolie en peper en zout tot pesto in de keukenmachine of gebruik de staafmixer en een hoge mengkom. Giet er zoveel olijfolie bij als nodig. Schep de pesto in een afsluitbare pot en en bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.

Notes

In plaats van amandelen kun je ook walnoten gebruiken. Een stukje parmezaanse kaas mee malen is ook lekker.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Pasta pesto met kip en cherrytomaten » Silvie's Kitchen
    16/11/2016 at 09:29

    […] en makkelijk, dat is deze pasta pesto met kip en tomaatjes. Ik heb mijn zelfgemaakte boerenkoolpesto gebruikt bij dit gerecht, dat is natuurlijk het allerlekkerst. De grovere structuur van de […]

  • Leave a Reply