Food/ Tips

Overzicht van de leukste Foodfestivals!

Voor alle foodies, lekkerbekken en smulpapen heb ik een lijst gemaakt met de leukste food truck festivals vanaf dit weekend tot de zomervakantie!

We zitten middenin het foodfestival seizoen en in elke uithoek van Nederland vind je wel een paar creatief opgeleukte busjes waar de lekkerste gerechten in bereid worden. Er is muziek en straattheater en als het meezit kun je lekker vanaf een terras van al dit moois genieten. Een picknickkleed meenemen kan natuurlijk ook!

Klik op de naam van het food truck festival en je krijgt alle informatie op de betreffende site!

15 t/m 18 juni   Kannen en Kruiken, Rotterdam, Het Park (naast de Euromast) In het prachtige park proef je bijzondere bieren en wijnen. Natuurlijk kan je er ook een hapje bij eten, keuze genoeg bij de verzameling foodtrucks.

15 t/m 18 juni    Festival TREK, Eindhoven, Stadswandelpark. Voor de bourgondiërs in Einhoven biedt de verzameling foodtrucks genoeg lekkers om een heel weekend mee te vullen. Entertainment is er in de vorm van muziek (ook lokaal talent krijgt hier een kans) en theater.

16 t/m 18 juni    Smaak aan Zee, Brouwersdam. Tussen Zuid-Holland en Zeeland, pal aan het strand geniet je dit weekend van lekker eten, muziek en theater. Ook aan de kids is gedacht!

Smaak aan Zee, Brouwersdam

16 t/m 18 juni    Foodstock, Weerd, Stadspark. Voor de eerste maal in Weert, het mooie stadspark wordt omgetoverd tot gezellig eet- en drinkfestijn. Van stroopwafels tot bbq, hier is het aanbod zeer divers.

16 t/m 18 juni    Bacchus Wijnfestival, Amsterdam, Amsterdamse Bos. Sterrenchefs zetten je een viergangenmenu voor en bij de volgende foodtruck bestel je verrassende snacks. Heel divers, zeker de echte foodie komt hier aan zijn trekken.

Bacchus wijnfestival

23 t/m 25 juni    Festival Trek, Enschede, Volkspark. Theater, muziek en verrassende gerechten. Het festivalsfeertje zit er goed in wanneer het park omgetoverd is tot een groot openluchtrestaurant met veel mobiele keukentjes.

23 t/m 25 juni    Rrrollend, Den Helder, Willemsoord. Bij de haven van Den Helder in dit weekend veel gezelligheid! Een hapje en een drankje, vermaak in de vorm van de lokale bluesband en ook aan je kids is gedacht.

23 t/m 25 juni   Barrell Food Truck Fest, Emmen, Raadhuisplein. Streetfood uit een bonte verzameling foodtrucks en mobiele keukens. Ideaal te combineren met een bezoekje aan Wildlands Adventures Zoo, dat zit er namelijk tegenover!

23 t/m 25 juni    Lepeltje Lepeltje, Utrecht, Park Lepelenburg. Zorg dat je er met een lege maag naartoe gaat want hier wil je alles proeven! Mosselen, hummus, veel BBQ en meer… Ook vintage spulletjes en uitbundige muziek.

23 t/m 25 juni    Foodstock, Nijmegen, Honigcomplex. Tientallen foodtrucks verzamelen zich in de oude Honigfabriek. Met een heus kinderdorp en een veelbelovende line-up voor de muziek is het een bezoekje zeker waard.

Foodstock Nijmegen

23 juni t/m 2 juli    De Parade, Rotterdam, Museumpark. Het bekende rondreizende theaterfestival start in Rotterdam. Naast een vol theaterprogramma en muziek ook genoeg keuze aan lekker eten en drinken.

29 juni t/m 2 juli    Lepeltje Lepeltje, Zwolle, Pelkwijkpark. Proef van al het versbereide, ambachtelijke eten uit de mobiele keukens in Zwolle. Ondertussen spelen bands en dj’s de heerlijkste muziek.

30 juni t/m 2 juli   Bodega Norton Culinair, Zoetermeer, Plein. Drie dagen lang staan Zoetermeerse restaurants letterlijk hun tenten op de Markt op. Vers bereidde gerechten die je aan één van de vele tafeltjes relaxed opeet onder het genot van een goed glas wijn. Ook aan de kleine culi’s is gedacht met allerlei proeverijtjes en workshops.

30 juni t/m 2 juli    Haagse Wereld Hapjes, Den Haag, Lange Voorhout. Meer dan 25 Haagse restaurants uit alle windstreken bereiden ter plaatse hun smakelijkste gerechten. Muziek en lekkere drankjes zullen niet ontbreken.

6 t/m 9 juli    Festival TREK, Den Bosch, Paleiskwartier. Tientallen mobiele keukentjes serveren een ruime selectie streetfood. En het leukste, er staan een een cocktailbar, wijnbar en bierbus op je te wachten!

Trek festival

7 t/m 9 juli    Rrrollend, Amstelveen, Handelsplein. Het Rrrollend Foodtruck festival doet dit jaar 17 steden aan dus de kans is groot dat ze ook bij jou in de buurt neerstrijken! Volop food, muziek, theater en gezelligheid. Ook voor kinderen is er volop te doen.

7 t/m 9 juli    Vorkje Prik Festival, Utrecht, Berlijnplein. Onder en rond de prachtige overkapping van Perron 9 uit het oude treinstation van Utrecht gebeurt het dit weekend. Het is smullen geblazen van het uiteenlopende aanbod van food & drinks. Ook een entertainmentprogramma voor jong en oud ontbreekt hier niet.

Vorkje prik festival Utrecht

7 t/m 9 juli    Foodstock, Sittard, Maaslandpark. Op de grasvlakte van het stadspark verzamelt zich een bonte line-up van foodtrucks. DJ’s en bandjes zorgen voor de muziek op dit zuidelijke foodfeestje!

7 t/m 9 juli    De Culinaire Verleiding, Groningen, Noorderplantsoen. Dat ze ook in het hoge Noorden van lekker eten houden blijkt wel uit het succes van dit foodfestival. Verschillende foodtrucks en muziek zorgen voor een middag of avond (of allebei natuurlijk) genieten. Vorig jaar nog op het Ebingekwartier, dit jaar is het rond de vijver van het Noorderplantsoen.

7 t/m 16 juli    De Parade, Den Haag, Westbroekpark. Zoals je van De Parade gewend bent is theater hier main business. Toch neemt eten en drinken ook een prominente plek in, grote terassen en verrassende restaurants vullen het Haagse park. Van kroketten tot kraakverse vis, er is een zeer divers aanbod waar je graag van wilt proeven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply