Dol op Mexicaans eten? Dan is dit het recept voor jou. Een robuust gerecht als Chili con carne mag best een beetje opgefleurd worden, ik doe dat met sour cream, guacamole, rijst en wat tortillachips. Alles in bakjes op de tafel zodat iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt.
Deze chili is gemaakt met verse groenten, rundvlees en kruidige specerijen. De tartaar bak ik in een aparte koekenpan maar verder gaat alles in 1 grote pan bij elkaar.
In plaats van gehakt kies ik liever voor tartaar omdat het veel minder vet is. In mager rundergehakt zit rond de 15% vet en in tartaar 6-7%.
- Kidneybonen en zwarte bonen
- De groenten
Voor de Mexicaanse specerijenmix gebruik ik dit recept!
Chili con carne
Print RecipeIngredients
- 1 winterwortel
- 2 paprika's
- 2 uien
- 1 knoflookteen
- 4 rundertartaartjes
- 3 tomaten
- 0,7 liter tomatensaus, naturel (fles)
- 2 eetl. Mexicaanse kruidenmix, zie het recept onder het menu "Tips"
- 1 blik of pot kidneybonen
- 1 blik of pot zwarte bonen
- Rijst
- Sour cream
Instructions
Was de wortel en paprika. Spoel de kidneybonen en zwartebonen onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.
Snij de winterwortel en paprika's in stukjes. Snipper de uien en hak de knflook fijn. Snij de tomaten in stukjes.
Neem een grote hapjespan of wok en fruit in wat olijfolie de ui, voeg de knoflook toe en laat heel even meebakken. Doe de wortel en paprika's erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenstukjes en tomatensaus toe samen met de kruidenmix.
Bak ondertussen de 4 tartaartjes rul in een scheut olie in een aparte koekenpan op hoog vuur. Als het bruingebakken is kan dit bij de groenten in de pan. Laat de Chili 15 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. De sour cream kan in een bakje voor op tafel.
Notes
Tip: Guacamole is hier heel lekker bij. Maak het zelf door 2 rijpe avocado's fijn te prakken met wat limoensap en meng dit met 1/2 fijngesneden rode peper, een handje koriander en een in blokjes gesneden tomaat.
2 Comments
Marijke Verschoore
06/12/2016 at 12:28Leuke receptensite
Silvie
14/12/2016 at 21:00Dank je wel Marijke!