Dessert/ Food/ Lente/ Taartenzoet/ Zomer

Frambozen-ricottataart

Frambozen-ricottataart

Ben jij ook wel klaar met de winter? Alleen al de ruime keuze aan vers, zoet fruit maakt van de lente en de zomer de beste seizoenen van het jaar. Om alvast in een zonnige stemming te komen kun je ook prima diepvriesfruit gebruiken. Met bevroren frambozen maak je heel simpel deze verrukkelijke taart.

Ricottataart met frambozen

Smeuïg, zoet en fris, heerlijk bij de koffie maar ook als dessert een aanrader. Een zelfgebakken taart is altijd het lekkerst!

Frambozen-ricottataart

Frambozen-ricottataart

Print Recipe
Serves: 8 punten Cooking Time: 15 min. bereiden, 50 min. oventijd

Ingredients

  • 200 gram bloem
  • 2 theel. bakpoeder (13 gram)
  • 1/2 theel. zout
  • 170 gram basterd suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 3 grote eieren
  • 100 gram zachte roomboter, plus een beetje om in te vetten
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram bevroren frambozen
  • Extra nodig: springvorm van 24 cm, mixer

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden

2

Vet de bakvorm licht in.

3

Meng in een ruime kom bloem, suiker, vanillesuiker, zout en bakpoeder.

4

In een andere kom mix je de boter, eieren en ricotta tot een romige massa.

5

Schep het ricottamengsel rustig door de droge ingrediënten tot het glad gemengd is.

6

Schenk/schep 2/3 van het beslag in de taartvorm. Verdeel hier 2/3 van de bevroren frambozen over en roer ze met een lepel voorzichtig door het beslag. Schep hier de rest van het beslag over en bestrooi met de rest van de frambozen.

7

Bak de taart 50-60 minuten iets onder het midden in de oven. Wanneer de rand te donker kleurt kun je het bedekken met aluminiumfolie, laat het midden wel open.

8

Laat de taart 10 min. staan voor je de rand van de springvorm verwijderd.

Notes

In plaats van frambozen kun je ook blauwe bessen gebruiken.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply