Food/ Taartenzoet

Fruit Tartelettes

Dit zijn mijn favoriete taartjes. Lekker krokante bodem met luchtige room en fris fruit, dat is toch een feestje! De vitrine van de Franse bakker staat er vol mee, in allerlei variaties. In dit recept bak ik alleen de bodems en vul ze daarna met Zwitserse room en fruit.

image

DeZwitserse room maak ik van gele room gemengd met geklopte verse slagroom. De gele room maak ik heel makelijk van een pakje poeder, gewoon de gebruiksaanwijzing volgen. Meestal hoef je alleen water of melk toe te voegen en 5 minuten te kloppen. Als je graag zelf custard maakt dan zou ik dat zeker nu ook doen, en daarna mengen met de slagroom.

image

 

Recept voor Franse fruit tartelettes

Print Recipe
Serves: 10 stuks Cooking Time: 40 min.

Ingredients

  • Ronde vormpjes van 8 cm. doorsnee
  • 200 gram bloem
  • 4 gram zout
  • 80 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • 120 gram koude boter, in blokjes
  • 30 gram losgeklopt ei (is +- 2/3 van een ei)
  • Voor de Zwitserse room:
  • 5 volle eetlepels bereidde gele room
  • 200 ml slagroom 35-40% vet
  • 50 ml. mascarpone op kamertemperatuur
  • 1 eetl. suiker
  • Frambozen en ander vers fruit
  • Verwarmde en daarna gezeefde abrikozenjam

Instructions

1

Begin met het maken van de bodems. Meng bloem, zout, poedersuiker en amandelmeel in een ruime kom. Wrijf met je vingertoppen de blokjes boter erdoor tot kruimeltjes. Voeg 30 gram ei toe en kneed tot een bal, niet lager kneden dan nodig. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden.

3

Bestuif je wekblad met bloem en rol het deeg uit tot 5 mm. dik, niet dunner dan dat. Steek er rondjes uit die ruim in de vormpjes passen, hiervoor kun je prima een kommetje gebruiken. Bekleed je vormpjes hiermee. De vormpjes hoef je niet in te vetten, heel makkelijk. Omdat er amandelmeel in zit gebruik je geen steunvulling. Zet nu de bodems in de oven en bak voor 10 tot 12 minuten tot ze licht gekleurd zijn. Laat goed afkoelen tot gebruik.

4

Nu maken we de vulling:

5

Klop de slagroom stevig met de lepel suiker. Meng in een ruime kom een lepel mascarpone met een lepel gele room en 2 eetlepels slagroom (familie maken). Meng daarna alle mascarpone, slagroom en gele room er goed doorheen. Rustig door elkaar scheppen met een grote lepel zodat het luchtig blijft.

6

Vul hier de taartbodempjes mee, en verdeel het fruit er mooi over. Bestrijk het fruit heel dun met de warme abrikozenjam, gebruik hier een grote kwast voor. Ze de tartelettes minimaal 1 uur, liefst wat langer, in de koelkast om op te stijven.

Notes

De bodems kun je in een afgesloten bak prima een paar dagen bewaren, ze blijven lang knapperig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply