Diner/ Food/ Herfst/ Winter

Geroosterde Pompoensoep met korianderolie

Geroosterde pompoensoep

Dit recept voor geroosterde pompoensoep is zoveel beter dan alle andere pompoensoep recepten die ik ooit gemaakt en geproeft heb.

Je zal vast wel eens een oranje babyhapje zonder smaak hebben gegeten wat door moest gaan voor pompoensoep. Veel mensen hoeven het daarna nooit meer. Zonde!

Het geheim zit in het roosteren van de pompoen. Zo komt de notige, van nature zoete smaak het beste naar boven. Door ook een paprika en een wortel mee te roosteren zorg je voor meer pit, de soep wordt krachtig en krijgt een hartige ondertoon.

Geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoen, paprika en wortel

Lekker met wat stokbrood en zoute boter of een plankje kaas en gedroogde ham.

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 55 minuten

Ingredients

  • 1 flinke pompoen, +- 1 kilo of meer
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel, +- 200 gram
  • 1 ui
  • 1-2 teentje(s) knoflook
  • 1/2 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. kurkuma
  • 1 kippen- of groentenbouillonblokje
  • Bosje koriander
  • 80 ml. olijfolie plus 2 eetlepels
  • Peper en zout
  • Extra nodig: staafmixer

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de pompoen en was de paprika en de wortel. Snijd de pompoen en paprika in stukken van 3 cm. ongeveer. Snijd de wortel in wat kleinere stukken, van 2 cm. Hussel door elkaar met 1 eetl. olijfolie.

3

Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 min. in de oven tot ze bruine randen krijgen. Schep tussentijds 1 keer door.

4

Snipper de ui en de knoflook. Fruit in een ruime soeppan de ui in een lepel olijfolie en bak de knoflook met de kurkuma en het gemberpoeder heel even mee. Voeg de geroosterde groenten, 1 liter water en het bouillonblokje toe. Naar smaak peper en zout. Breng aan de kook en als de wortel ook zacht is pureer je de soep met de staafmixer.

5

Maak de korianderolie door de koriander met de olijfolie en een beetje zout en peper in een hoge smalle mengkom fijn te malen met de staafmixer.

6

Met een lepel druppel je de korianderolie over de kommen pompoensoep.

Notes

Voeg een rood pepertje toe voor meer pit.

Geroosterde pompoensoep

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply