Food/ Sinterklaas recepten/ Taartenzoet

Gevulde dadels met sinaasappel-monchou

Gevulde dadels met Monchou

Maak eens gevulde dadels voor bij de thee of borrel! Makkelijk, snel en altijd een succes. Ze zijn heel decoratief en onweerstaanbaar, de zoete dadel gecombineerd met de zachte romigheid van de monchou en een knapperige walnoot erbovenop. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende smaakjes door de monchou en unaniem werd de sinaasappel variant (met maar 4 ingrediënten) tot winnaar gekozen. Net wat frisser en meer smaak dan wanneer je alleen monchou gebruikt.

image

image

image

Recept voor Gevulde dadels met sinaasappel-monchou

Print Recipe
Serves: 12 stuks Cooking Time: 15 min.

Ingredients

  • 12 dadels
  • Half pakje Monchou
  • 1 sinaasappel, liefst biologisch
  • 12 halve walnoten

Instructions

1

Was de sinaasappel grondig en droog af. Rasp de oranje schil met een zesteur of een hele fijne keukenrasp. Let op dat je alleen de oranje schil raspt, het wit smaakt bitter. Pers 2 eetlepels sap uit.

2

Meng de rasp en het sap goed met de monchou, gebruik hiervoor een kleine stevige garde en gewoon stevig doorkloppen. Uiteindelijk mengt het zich tot een homogene massa.

3

Snijd de dadels over de lengte aan 1 kant in en klap hem wat open, vul elke dadel met een theelepel sinaasappel-monchou. Ik deed het met de achterkant van een theelepel. Druk de walnoot erop en laat de gevulde dadels een half uur of langer opstijven in de koelkast. Serveer ze op een mooi schaaltje.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Rens
    12/10/2016 at 20:01

    Heerlijk idee echt heerlijk

    • Reply
      Silvie
      14/10/2016 at 23:02

      Dank je Rens, je hebt er 6 gegeten dus jij kan het weten 😄

  • Reply
    Judith
    12/10/2016 at 17:07

    Lekker!!! Wat een goed idee om er sinaasappel doorheen te doen.

  • Leave a Reply