Diner/ Food/ Winter

Gevulde Paprika’s Mexican style

Deze gevulde paprika’s zijn heerlijk en super gezond. De zwarte bonen bevatten veel eiwitten, goede koolhydraten en vezels. Dat paprika barst van de vitamine C wist je al maar weet je ook dat de rode paprika 2 maal zoveel vitamine C bevat als de groene?

Het voorstomen van de paprika’s kost wat meer tijd, maar je kunt dan vast de vulling klaarmaken. Maak zeker ook de limoen-korianderrijst, past er perfect bij.

image

image

Wat heb je nodig:

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 45 min. totaal

Ingredients

  • Een ovenschaal
  • 4 paprika's
  • 2 kipfilets
  • 3 lente uitjes, in ringetjes
  • 1 pot of blik zwarte bonen, afgespoeld, uitlekgewicht 265 gram
  • 1 klein potje of blikje mais, afgespoeld
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Voor de Mexicaanse saus:
  • Olijfolie
  • 3 verse tomaten in kleine stukjes
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theel komijn
  • 1/2 theel zout
  • 1/2 theel paprikapoeder
  • 1/4 theel zwarte peper
  • 1/4 theel cacao
  • Voor de limoen-koriander zilvervliesrijst:
  • 4 koffiekopjes zilvervliesrijst
  • 1 limoen
  • Bosje koriander, stelen verwijderd en grofgehakt

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Verwarm een klein (saus)pannetje en fruit hierin de ui in een scheutje olijfolie, voeg knoflook toe en fruit een minuutje mee. Tomaten, tomatensaus en alle kruiden plus de cacao toevoegen en doorroeren. Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.

3

Snij de kapjes van de paprika's en verwijder voorzichtig de zaadlijsten en zaadjes. Maak van aluminiumfolie ringen waar de paprika's in kunnen staan zodat ze niet omvallen. Zet ze rechtop in een ovenschaal en giet hier een glas water bij. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven voor 20 minuten. De stoom zorgt ervoor dat de paprika's zacht en zoet worden voor we ze vullen.

4

Bak de kipfilets bruin en gaar, snijd ze daarna in stukjes.

5

Spoel de zwarte bonen af onder de kraan en laat uitlekken. Meng de kip, bonen, mais, lente ui en de mexicaanse saus in een kom. Hou nog wat saus apart, dit zet je in een bakje op tafel.

6

De paprika's vul je met dit mengsel, top het af met wat geraspte kaas. Zet de paprika's weer terug in de oven en bak 25 minuten tot de kaas lichtbruin kleurt.

7

Kook de rijst volgens de verpakking. Roer er na bereiding het limoensap en de koriander door.

8

Zet de paprika's op borden en geef de rijst erbij.

Notes

Wanneer je de paprika's niet voorstoomt zou ik ze met de vulling 10 minuten langer in de oven zetten, eventueel aluminiumfolie erover zodat het niet verbrand.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply