Food/ Herfst/ Ontbijt/ Sinterklaas recepten/ Taartenzoet/ Winter

Gezonde muffins met speculaaskruiden

Het lekkerste recept voor gezonde muffins met speculaaskruiden heb ik hier voor je. Luchtig en zoet (zonder geraffineerde suiker), maar ook vezelrijk door het volkoren meel.

Ze zijn een perfect tussendoortje voor op school, werk of zelfs als snel ontbijt. En lekker thuis met een kop koffie natuurlijk!

image

De muffins zijn heel makkelijk te maken, in een kwartier staan ze in de oven. Je bakt ze in een muffintray, deze moet je wel even invetten met wat boter. Ik heb papieren vormpjes gebruikt, die zet je in de muffintray. Dan is invetten natuurlijk niet nodig.

Gezonde muffins met speculaaskruiden

Gezonde muffins met speculaaskruiden.

Gezonde muffins met speculaaskruiden

Print Recipe
Serves: 12 stuks Cooking Time: 15 min. bereiden, 25 min. oven

Ingredients

  • 225 gram volkoren speltmeel
  • 30 gram havermout
  • 2 theel. speculaaskruiden
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. baking soda (of 2 theel bakpoeder)
  • 3 goed rijpe bananen
  • 60 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 100 ml maple syrup en/of honing
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • Extra nodig: muffintray, staafmixer en garde.

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 165 graden.

2

Pureer de bananen met de melk, 1 eetl. citroensap, maple syrup en/of honing en zonnebloemolie in een smalle hoge mengkom met een staafmixer.

3

Klop met de mixer de eieren met een snufje zout schuimig. Voeg hier het banaanmengsel aan toe en meng met een lepel.

4

Meng in een andere ruime kom meel, havermout, speculaaskruiden, kaneel en baking soda of bakpoeder door elkaar. Schenk het ei-banaanmengsel erbij en roer met een garde tot alles gemengd is.

5

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes in de muffintray en bestrooi met amandelschaafsel. Bak ze 24-25 minuten in de oven.

Notes

Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en meng met de garde. In plaats van speculaaskruiden kun je ook variëren met bijvoorbeeld cacao of vanille-extract. Stukjes gedroogd fruit of noten zullen hier ook heerlijk in smaken. De muffins blijven buiten de koelkast 2 dagen goed. In de koelkast kun je ze 4 dagen bewaren en in de vriezer wel 2 maanden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply