Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Winter

Gnocchi met boerenkool en tomaat

Gnocchi met boerenkool

Nu het einde van de winter in zicht is geef ik je nog een recept met boerenkool, straks is deze lekkere groente zeker een half jaar niet meer verkrijgbaar! Boerenkool doet het heel goed in Italiaans gerechten, groenten mogen dan best wat robuust zijn. Dan kun je het goed meestoven in de saus zonder dat het slap wordt.

Gnocchi met boerenkool en tomaat

Knapperig korstje

Wist je al dat gnocchi veel lekkerder is als je ze bakt? Dan krijgen ze een lekker goudbruin korstje, als je dat eenmaal hebt geprobeerd wil je nooit meer anders.

Boerenkool gnocchi en tomaat

Gnocchi met boerenkool en tomaten

Print Recipe
Serves: 4 volw. Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • 800 gram gnocchi
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 1 volle theel. tijm
  • Paar plakken Parma- of Serranoham
  • Stukje Parmezaan of Gruyère
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

1

Neem een ruime wok of hapjespan en bak in ruim olijfolie de ui glazig. Bak knoflook even mee. Schep de tomatenpuree in de pan en laat meebakken tot het zoet ruikt, roer er dan de tomatenblokjes, tijm, peper, zout en een half glas (100ml) water door.

2

Voeg de boerenkool toe en stoof in 10-15 minuten gaar, roer af en toe om.

3

Bak in een droge koekenpan de ham krokant en bewaar tot gebruik.

4

Maak de koekenpan schoon en verhit er een flinke scheut (4 eetl) olijfolie in. Bak hierin de gnocchi goudbruin en krokant. Schud regelmatig om.

5

Wanneer de boerenkool gaar is meng je de gnocchi erdoor. Breek de ham in stukjes en verdeel over gnocchi, rasp ook de Parmezaan of Gruyère erover en serveer direct.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply