Weer eens een vegetarisch gerecht, Gnocchi met paddenstoelen. Met recht een makkelijke maaltijd, binnen 20 minuten staat het op tafel. Het is heel lekker om de Gnocchi te bakken, zo krijgen ze een korstje en een wat steviger bite. Je kunt alle paddenstoelen nemen die je lekker vindt, ik heb flink wat bospaddenstoelen en een kleinere hoeveelheid shii-take gebruikt. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op een hoofdgerecht, gebruik halve hoeveelheden wanneer je de gnocchi als voorgerecht eet.
Gnocchi met paddenstoelen
Print RecipeIngredients
- 2 pakken van 500 gram Gnocchi
- 1 ui, gesnipperd
- 400 gram paddenstoelen, zoals kastanjechampignons en shii-take. In plakjes.
- 2 eetl. roomboter
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 glas droge witte wijn (of bouillon)
- Paar takjes tijm, of een theel. gedroogde tijm
- Basilicumblaadjes, grof gesneden
- Parmezaan, geraspt
- Zout en peper uit de molen
- Olijfolie
Instructions
Verhit ongeveer 3 eetl. olijfolie in een hete koekenpan en bak de gnocchi tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan en zet apart.
Bak in diezelfde pan de ui snel glazig in 2 eetl, boter en voeg paddenstoelen, knoflook en tijm toe. Bak in enkele minuten op hoog vuur bruin.
Blus af met de wijn of bouillon en schep de gnocchi erdoor. Laat de gnocchi het vocht opnemen, voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
Bestrooi voor het serveren met Parmezaan en basilicum.
Notes
Een gemengde salade is hier lekker bij.
No Comments