Tips

Het Kerstdiner, hoe gaat dat in andere delen van de wereld?

Waar in Nederland de kalkoenen, rollades en gourmetschotels niet aan te slepen zijn houden ze er in andere delen van de wereld heel andere gebruiken op na.

Latijs Amerika

Je kunt het je bijna niet voorstellen maar in Latijns Amerika valt de kerstviering midden in de zomer. Het is dan ook heel gebruikelijk om te barbequeën, de volwassenen feesten daarna nog tot diep in de nacht door. Traditioneel komt in Chili het gerecht Cazuela de pollo op tafel, een stoofpot van kip, mais, aardappel en wortel.

Australië

Ook zomer is het in Australië, daar wordt veel geroosterd vlees geserveerd zoals lamsvlees, ham en kalkoen.

IJsland

Heel anders gaat het in IJsland, traditiegetrouw staat gerookte schapenbout op het menu. Gecombineerd met bechamelsaus en gekookte aardappels maakt dat het diner voor vele IJslanders. Rijstpap met kaneel en rozijnen is het dessert.

Frankrijk

In Frankrijk genieten ze op kerstavond van een uitgebreide maaltijd. Traditioneel beginnen de Fransen met oesters, de tweede gang is een warm of koud visgerecht. Het hoofdgerecht bestaat uit geconfijte eendenbouten of wild zoals fazant en haas. Tussen het hoofd- en nagerecht natuurlijk nog diverse soorten kaas en als dessert kun je een Bûche de Noël verwachten, een boomstronk van cake en chocolade.

Amerika

Naast de kalkoen, ham en rosbief staat er macaroni & cheese op het menu. Pumpkinpie, applepie en ook brownies vormen het dessert. Met kerst is ‘Eggnog’ een geliefd drankje, een mix van eieren, room, melk, suiker en brandy.

Japan

Als wij de kalkoen in de oven schuiven en op een overvol aanrecht de bijgerechten klaarmaken sluiten de Japanners aan in de rij. Waar? Bij de KFC! Massaal schuiven de Japanners aan voor een in kerstsfeer aangekleed menu van kipnuggets, kippenpoten en friet. Dit is ontstaan in 1974 toen KFC met hun Christmas Chicken adverteerden, de Japanners houden wel van zoiets Amerikaans dus een traditie was geboren. Kerst heeft verder geen religieuse betekenis in dit overwegend boeddhistische land.

Maanden van te voren moet je reserveren, wanneer je dit vergeet sta je met je hele familie zomaar een paar uur in de rij.

Kerst Japan

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply