Food/ Ontbijt

Homemade Granola

Maak je eigen granola met dit makkelijke recept! De dag begint bij mij met een kom yoghurt met granola. Meestal gaan er ook nog wat bessen, banaan of ander lekker fruit doorheen. De granola maak ik vaak zelf, dat is veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder dan alle cruesli’s uit de winkel. Die zitten boordevol suikers en andere toevoegingen. Probeer dit recept maar eens, het is heel eenvoudig.

image

Net uit de oven, probeer er dan eens af te blijven..

image

Altijd goed met yoghurt

image

Leef je uit met lekker fruit, zoals granaatappelpitjes en blauwe bessen

image

Recept voor Homemade Granola

Print Recipe
Serves: Een grote pot vol Cooking Time: 10 min bereiden, 20 min. in de oven

Ingredients

  • 3 bekers havervlokken
  • 1 beker gemengde, onbewerkte noten
  • 1/2 beker pompoenpitten
  • 1/2 beker (gemengd) sesamzaad
  • 1/2 beker gebroken lijnzaad
  • 2 eetl. kokosvet, gesmolten, of olijfolie
  • 2 eetl. honing
  • 1/2 beker kokosflakes

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden

2

Meng kokosvet (of olie) met de honing.

3

Hak de noten grof en meng alle ingrediënten behalve de kokosflakes in een ovenschaal. Zet 15 tot 20 minuten in de oven, tot de noten lichtbruin kleuren. Roer regelmatig om.

4

Strooi als de noten lichtbruin zijn de kokosflakes erop en zet nog 2 minuten in de oven. Laat de granola dan afkoelen in de ovenschaal. Zo droogt het nog wat en blijft het knapperig.

5

Bewaar de granola in een afgesloten pot.

Notes

Deze granola is ook heerlijk over een bakje gesneden fruit. Varieer naar hartelust met dit recept, denk aan stukjes dadel, zonnebloempitten, cranberries, kaneel (lekker met banaan!)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply