Diner/ Food/ Kerst/ Winter

Kabeljauw met amandelkorstje uit de oven met witte wijnsaus

Kabeljauw uit de oven

Met dit recept voor kabeljauw met krokante amandeltopping uit de oven en fluweelzachte witte wijnsaus maak je iedere visliefhebber blij!

Kabeljauw amandelkorstje

Welk hoofdgerecht met kerst?

Wanneer je het kerstdiner organiseert kan het soms lastig zijn een hoofdgerecht te bedenken. Zeker na wat hapjes én een voorgerecht is een wat lichter hoofdgerecht een verademing. Kies dan voor vis! Als je deze dan ook nog in de oven kunt bereiden en daardoor je handen vrij hebt om de wijn nog eens bij te schenken, is dit het ideale recept voor een feestelijk avondje.




 

Voorbereiding

Erbij geef ik haricots verts en geroosterde pastinaak. Dit kun je makkelijk van te voren voorbereiden en kort voor het serveren even opwarmen. De witte wijnsaus kan je ook ’s ochtends al maken.

Lekker met aardappelrozetjes!

Kabeljauw met amandelkorstje uit de oven

Liever een feestelijk vegetarisch gerecht? Maak de paddenstoelen wellington.

Of zo’n heerlijke pan stoofvlees? Kijk eens bij het populaire recept voor Boeuf Bourguignon.

Kabeljauw uit de oven met witte wijnsaus

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 40

Ingredients

  • 4 eetl. panko
  • 4 eetl. geschaafde of gehakte amandelen
  • Bosje peterselie
  • 600 gram kabeljauw
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 350 ml witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml slagroom
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 185 graden.

2

Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie met de amandel, panko, olijfolie en een snuf zout en peper.

3

Bestrooi de visfilets met peper en zout en leg de vis in een ingevette ovenschaal.

4

Verdeel het amandelmengsel over de vis en druk het wat aan.

5

Zet de vis 15 minuten in de oven, tot het gaar is.

6

Maak ondertussen de witte wijnsaus. Fruit de sjalot zachtjes aan in een (saus)pan, fruit kort de knoflook mee.

7

Schenk de wijn erbij met het laurierblaadje en laat in 10 minuten tot de helft inkoken.

8

Schenk de slagroom erbij en laat weer tot de helft inkoken. Roer af en toe.

9

Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply