Deze super gezonde kippensoep met veel groenten heb je in een half uurtje gemaakt. Hoe dat kan? Een beetje cheaten met een bouillonblokje en kipfilets gebruiken in plaats van een hele kip. het is niet zoals oma het vroeger maakte, maar hé, het is 2017! We doen de dingen nu anders, sneller vooral.
In januari wil ik vaak wat lichtere maaltijden, na al dat lekkers in december. Deze soep past daar perfect bij. Wij aten hem met flammkuchen, hier kun je binnenkort het recept van verwachten.
Kippensoep met veel groenten
Print RecipeIngredients
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- Stukje gember van +- 4 cm, geraspt
- 1,5 liter kippenbouillon van 2 bouillonblokjes
- 4 wortels, niet te dik
- 1 stronk broccoli
- 4 stengels bleekselderij
- 300 gram kipfilet (2 stuks)
- Handje peterselie, fijngesneden
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructions
Maak de wortels schoon, schil ze eventueel. Was de bleekselderij en de broccoli. Snijd de wortels en bleekselderij in dunne plakjes, verdeel de broccoli in heel kleine roosjes.
Fruit de gesnipperde ui in een ruime kookpan op laag vuur glazig in een klein beetje olijfolie. Bak de knoflook en gember een minuut mee en giet de kippenbouillon erbij.
Kook hier de bleekselderij en wortel 5 minuten in, voeg dan de broccoliroosjes en kipfilet toe. Na 10 minuutjes is de kip gaar, trek de kipfilet op een snijplank met 2 vorken uit elkaar in kleine stukjes. Meng de kip samen met de peterselie door de soep en voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Serveer in ruime kommen.
No Comments