Diner/ Food

Kipsaté met gewokte paksoi en bimi

Als ik snel een maaltijd op tafel wil zetten waar iedereen thuis blij mee is dan maak ik 9 van de 10 keer dit gerecht. Supermakkelijke kipsateetjes met ketjap-honing marinade met knapperige groenten uit de wok. De groenten breng ik op smaak met sesam en gember, de cashewnoten geven een lekkere hartige bite.

Als je wat meer tijd hebt kun je de kip langer laten marineren, wat de smaak natuurlijk ten goede komt. Heb je geen grilpan? Gebruik dan gewoon een grote koekenpan, gaat ook prima.

Kipsaté met paksoi en bimi

Ik raad je aan de kipfilets in kleine stukjes te snijden, de smaak van de marinade trekt er dan sneller in en ze zijn ook veel sneller klaar. Daarnaast vind ik het ook veel lekkerder.

Kipsaté met paksoi en bimi

Kipsaté met gewokte paksoi en bimi

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 20 min.

Ingredients

  • Grilpan
  • Satéstokjes
  • 2 of 3 kipfilets
  • 4 eetl. Ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetlepel sambal
  • Rijst
  • 1 grote paksoi
  • 1 bakje taugé
  • 2 bakjes bimi
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Peper en zout
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Handvol cashewnoten, geroosterd

Instructions

1

Snijd de kipfilets in kleine stukjes van 2 cm ongeveer. Meng ze in een kom met de ketjap, honing en olie. Laat minimaal 5 minuten, liefst langer, marineren.

2

Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes.

3

Kook rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

4

Meng in een bakje de gembersiroop met de sesamolie, sesamzaad en zout en peper naar smaak.

5

Was de paksoi en snijd de stengels in stukjes van 2-3 cm, de bladeren snijd je ook in stukken en houd je apart.

6

De grotere bimistronkjes snijd je in de lengte doormidden.

7

Verhit in een grote wok 1 eetl. olie en fruit de ui kort, voeg knoflook toe en bak even mee. Doe er de bimi bij en laat goed heet worden in 2 minuutjes. Voeg dan de paksoi (nog niet het donkergroene blad) toe en roerbak nog 4 minuten, de laatste minuut doe je het groene blad van de paksoi, de taugé en het sesam-gembermengsel erbij. 1 Minuut doorkoken is nu voldoende.

8

Strooi bij het serveren de cashewnoten en bosui overheen.

9

Gril tijdens het bereiden van de groenten de sateetjes lekker bruin in de grilpan. Eventueel in 2 porties, houd ze warm onder aluminiumfolie.

10

Geef er de rijst bij.

Notes

Satésaus en gebakken uitjes zijn hier lekker bij.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply