Diner/ Food/ Herfst/ Winter

Knolselderijsoep met kastanje en appel

Pure herfst. Een robuuste soep met een notige, volle smaak. Het frisse accent van de appel zorgt voor de balans. Misschien heb je nog een vergeten blikje (ongezoete!) kastanjepuree achterin je keukenkastje staan, nu kun je die mooi gebruiken.

image

image

 

Ongezoete kastanjepuree

Ongezoete kastanjepuree

image

Recept voor Knolselderijsoep met kastanje en appel

Print Recipe
Serves: 6 flinke soepkommen Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1 grote knolselderij, of 2 kleine
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 aardappel
  • 1 laurierblaadje
  • Paar takken verse tijm
  • 2 bouillonblokjes, kip of groente
  • Een halve citroen
  • 150 ongezoete kastanjepuree
  • 2 appels

Instructions

1

Schil de knolselderij met een groot scherp mes en snijd hem in blokjes.

2

Pel en snipper de uit. Hak de knoflook. Schil de aardappel en snij hem in stukken.

3

Fruit de ui glazig in een soeppan, voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg knolselderij en aardappel toe en schenk er zoveel water op tot alles ruim onder staat. Ongeveer 1,5 liter.

4

Bind de takjes tijm bijeen met een touwtje, houd 1 takje apart voor garnering, en laat dit samen met het laurierblad en de bouillonblokjes zachtjes meekoken.

5

Pureer na 20 minuten met een staafmixer de soep helemaal glad. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe. Houd de soep warm.

6

Was de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Bak de blokjes in roomboter bruin.

7

Schep de soep in de kommen en verdeel er de gebakken appel over. Rits de tijmblaadjes van het achtergehouden takje en strooi wat over de soep.

8

100% comfort food

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply