Een echt smaakbommetje deze salade! De gerookte makreel en de zelfgemaakte yoghurtdressing geven deze frisse salade een lekkere bite. Ik vind gerookte makreel zo makkelijk, je hoeft er niets meer aan te doen. Het kan zo in je gerecht. Wel altijd even goed controleren op graatjes. In plaats van veldsla kun je natuurlijk ook andere slasoorten gebruiken, zoals Romaine. Geef er nog een lekker stokbroodje met gezouten boter bij en je maaltijd is compleet.
Wat heb je nodig:
Print RecipeIngredients
- 750 gram krieltjes, gewassen en liefst biologisch
- 4 eieren
- 1 komkommer
- 125 gram veldsla
- 3 gerookte makreelfilets, of 2 hele gerookte makrelen
- 3 lenteuitjes, in ringetjes
- Voor de dressing:
- 3 eetlepels yoghurt
- 1/2 citroen, het sap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel kappertjes, grofgehakt
- 1 eetlepel grove mosterd
- Een hand verse dille, fijngehakt
- Versgemalen peper en zout
Instructions
Kook de krieltjes 10 minuten in gezouten water, of tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat 10 minuten uitdampen.
Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in helfden.
Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te kloppen. Snijd de krieltjes in kwarten en meng ze door de dressing. Zet apart zodat de smaken in kunnen trekken.
Halveer de komkommer en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de helfden in plakjes. Snij/trek de makreel in stukjes, niet te klein. Kijk goed of je graten tegenkomt.
Meng nu de veldsla, komkommer en de lenteui door de krieltjes en schep hier voorzichtig de makreel door. Verdeel over een grote schaal of over 4 borden en leg de halve eieren erop. Geef de andere helft van de citroen er in stukken bij.
No Comments