Snel en makkelijk laagjesdessert met mango en Cantuccinikoekjes, met maar 6 ingrediënten!
Dit toetjesrecept kun je prima een paar uur van te voren maken, de koek onderin wordt dan zacht. Een beetje zoals bij tiramisu. Voor volwassenen schenk ik op de onderste laag koekkruimels ongeveer 2 eetlepels Amaretto of Licor 43, dat maakt het nog veel lekkerder!
Makkelijk Laagjesdessert met Mango en Cantuccini
Print RecipeIngredients
- 1 1/2 mango
- 3 volle eetl. mascarpone
- 6 volle eetl. kwark
- 2 eetl. poedersuiker
- 9 cantuccini koekjes
- 1 citroen, rasp van de hele en sap van de halve citroen
- Evt. Amaretto of Licor 43
- Extra nodig: 4 glaasjes, staafmixer
Instructions
Pureer de mango met een staafmixer
Roer mascarpone los met het gele rasp van een hele citroen en het sap van een halve citroen. Klop de kwark en de poedersuiker erdoor tot een egale massa.
Hak de koekjes met een groot mes in kleine stukjes. Verdeel ongeveer driekwart over de bodem van de glaasjes. Schenk hier voor volwassenen 2 eetlepels drank over.
Verdeel het kwarkmengsel en de mangopuree in lagen over de glaasjes en zet ze in de koelkast. Garneer vlak voor serveren met de rest van de koekkruimels.
No Comments