Een heerlijk seizoens recept voor dit zonnige weekend, en nog makkelijk te maken ook! Deze pasta met lentegroenten geef ik extra veel smaak met citroen en gebakken hazelnoten.
Vrijdag en zaterdag zijn vaak druk en dan wil het wel eens gebeuren dat je geen zin meer hebt om uitgebreid te koken. Dan is dit makkelijke recept voor fantastisch lekkere voorjaarspasta een uitkomst. Binnen 20 minuten staat het op tafel.
Lentepasta met groene asperges en doperwten
Print RecipeIngredients
- 350 gram pasta
- Bos groene asperges
- 1 courgette
- 350 gram doperwten, vriezer
- 1 citroen, schoongeboend
- 70 gram hazelnoten
- 2 eetl. crème fraîche
- Verse basilicum
- Parmezaan
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructions
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Snijd de houtige onderkant van de asperges, dit gebruik je niet meer. Nu snijd je het kopje eraf (ongeveer 5cm) en de stengel doormidden.
Snijd de courgette in stukjes.
Rasp de gele schil van de citroen en snijd hem doormidden. Je gebruikt één helft voor het sap.
Hak de hazelnoten grof en bak kort in een lepel olijfolie. Houd apart tot gebruik.
Bak in een hapjespan of wok in wat olijfolie de asperges, ook de kopjes, 2 minuten, voeg dan de courgette toe en bak nog enkele minuten tot het kleurt. Voeg erwten, het citroensap van 1/2 citroen, citroenrasp en 2 eetlepels crème frache toe. Naar smaak zout en peper en even goed doorwarmen. Roer er de pasta door en bestrooi met de hazelnoten en basilicum. Geef er versgeraspte Parmezaan bij.
No Comments