Food/ Lente/ Taartenzoet/ Zomer

Luchtige Aardbeientaart met mascarponeroom

Aardbeientaart met biscuitbodem en mascarpone

Fotogeniek is ‘ie zeker, een echt natural beauty deze heerlijke aardbeientaart. Lekker veel verse hollandse aardbeien zorgen voor  smaak en een beeldschoon uiterlijk.

Aardbeientaart met mascarpone

Aardbeien en slagroom

Wie houdt er niet van! Een taart met vers zomerfruit valt altijd goed in de smaak. De basis is een luchtig biscuitbeslag zonder boter, zodat het geheel niet te zwaar wordt zoals bijvoorbeeld een cake. Ik geef je een makkelijk recept voor de biscuit met maar 4 ingrediënten.

De taart vul ik met jam en een slagroom-mascarpone-citroenmengsel, met dit mengsel smeer ik de taart ook af. Erop een lading zoete hollandsche aardbeien. Thats it!

Aardbeientaart recept

Biscuitgeheimen

Een biscuit bakken is helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je de volgende punten zorgvuldig uitvoert:

  • Eieren 10 minuten in een bak heet water leggen voor gebruik
  • Zeef de bloem van te voren
  • Mix de eieren, suiker en zout 10 minuten
  • Schep (níet mix) het zelfrijzend bakmeel rustig door het eimengsel
  • Leg bakpapier op de bodem van je bakvorm
  • Zet de bakvorm iets onder het midden van je oven
  • Gebruik onder-en bovenwarmte in je oven, géén hetelucht

Dit alles voor een luchtig resultaat. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet is voldaan zal de biscuit niet luchtig zijn en als een omelet uit de oven komen.

Biscuit recept

Het lijkt nu heel ingewikkeld maar dat is het zeker niet, gewoon doen zodat je dit weekend nog kan smullen van je zelfgebakken taart.

Er bestaat ook fool-proof kant en klare biscuitmix, dit wordt verkocht in taartwinkels en misschien ook wel in de goed gesorteerde supermarkt.

Aardbeientaart met mascarpone

Aardbeientaart met mascarponeroom

Print Recipe
Serves: 8-10 Cooking Time: 30 min. Plus 35 min. Oventijd

Ingredients

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • Mespunt zout
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem en een theelepeltje bakpoeder)
  • Boter om in te vetten
  • 250 ml. slagroom
  • Zakje vanillesuiker (of 1 eetl. basterdsuiker)
  • 4 eetlepels mascarpone
  • Sap en rasp van een citroen
  • 3 volle eetlepels rode jam
  • Hollandse aardbeien
  • Bakpapier
  • Hoge ronde bakvorm van 20 tot 24 cm.

Instructions

1

Leg de eieren 10 minuten in een bak heet water.

2

Verwarm de oven voor op 150 graden met onder- en bovenwarmte, géén hetelucht. Schuif het rek iets onder het midden.

3

Klop de suiker, het zout en de eieren 10 minuten op de hoogste stand van je mixer of keukenmachine. Het wordt een lichtgele, romige massa.

4

Zeef het zelfrijzend bakmeel en schep dit rustig door het eimengsel tot het gemengd is. Niet mixen of flink kloppen, dan verlies je de luchtigheid.

5

Vet de hoge bakvorm in en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem.

6

Verdeel het beslag egaal in de bakvorm en bak de biscuit iets onder het midden van je oven in 35-40 minuten gaar en lichtbruin.

7

Neem de biscuit uit de oven en laat volledig afkoelen voor je het uit de vorm stort. Trek het bakpapier van de bodem en zet weer rechtop.

8

Meng de mascarpone met het citroensap- en rasp.

9

Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker.

10

Roer 2 eetlepels slagroom door de mascarpone tot het glad gemengd is en roer dan alle mascarpone door de slagroom.

11

Snijd de biscuit horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met jam. Hierop smeer je 1/3 deel van de room en leg de bovenste helft er netjes op. Besmeer de taart nu met een groot mes rondom met de room. Verwijder van het grootste deel van de aardbeien de kroontjes, snijd ze doormidden en verdeel alle aardbeien op de bovenkant van de taart.

Notes

De taart is dezelfde dag het lekkerst. Je kunt wel de biscuit een nacht bewaren in een plastic zak om de volgende dag met room en aardbeien op te maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply