Food/ Gezonde Ambities/ Salades

Maaltijdsalade met krielaardappeltjes en zalm

Krieltjessalade met zalm

Super simpel en verrassend lekker deze salade met warmgerookte zalm. Naast het koken van de krieltjes (in de schil, dus alleen even wassen) is het een kwestie van alles op een grote schaal draperen en mengen met de dressing. Hoe makkelijk kan het zijn!

Warmgerookte zalm

De frisse yoghurtdressing maak je zelf, de basis van yoghurt, mosterd, citroen, en honing gebruik ik vaker voor salades. Nu voeg ik er verse dille aan toe, dat smaakt natuurlijk heel goed bij de vis.

Wil je meer inspiratie voor goed gevulde salades? Deze salade met biet is lekker herfstig, of doe super gezond en maak de quinoasalade met avocado, amandel en munt.

Salade met krieltjes en warmgerookte zalm

Print Recipe
Serves: 3-4 pers. Cooking Time: 15 min.

Ingredients

  • 1 pond krieltjes in de schil, gewassen
  • 150-200 gram gemengde sla
  • 10 radijsjes
  • 1 kleine ui, fijngenipperd
  • 1/2 bosje verse dille, fijngehakt
  • 6 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. honing
  • Peper en zout
  • 350 gram warmgerookte zalm
  • 2 eetl. kappertjes
  • 5 augurken

Instructions

1

Kook de krieltjes in de schil in ongeveer 10 minuten gaar in water met wat zout. Laat even afkoelen op een bord. Snijd ze doormidden.

2

Roer voor de dressing yoghurt, mosterd, citroensap, de helft van de gehakte dille, honing en naar smaak peper en zout goed door elkaar.

3

Snijd de radijzen in plakjes.

4

Meng in een ruime schaal de sla en gehalveerde krieltjes met de helft van de dressing.

5

Bestrooi met de gesnipperde ui en plakjes radijs. Verwijder eventueel het vel van de warmgerookte zalm en verdeel de zalm in grove stukken over de salade. Snijd de augurken in plakjes en strooi deze, met de kappertjes, ook over de salade. Giet de resterende dressing erover en garneer met de overgebleven dille.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ria van der Heiden
    14/11/2017 at 18:08

    Beste Silvie, door jouw moeder ben ik heel erg enthousiast geworden over jouw heerlijke recepten. We hebben genoten van de salade met zalm en de kip in mosterdsaus. Binnenkort wil ik de Daging smoor maken. Dus we hopen dat er meer lekkere recepten volgen. Gr. Ria

    • Reply
      Silvie
      15/11/2017 at 18:59

      Wat ontzettend leuk om te horen! Veel succes met de daging smoor! Er staan alweer wat leuke recepten in de planning, ook voor kerst.

    Leave a Reply