Ik heb een heel makkelijk recept voor een Provençaalse Tian voor je. Een soort groentenstoofschotel uit de oven welke bestaat uit verschillende laagjes groenten in een aardenwerken schaal. Je kunt hier diverse soorten groenten voor gebruiken, voor de hand liggen aubergine, tomaat en courgette maar ook venkel, aardappel of ui zijn heel geschikt. Ik heb de tian bestrooid met Parmezaan, niet echt authentiek maar wel extra lekker. De schotel gaat best een tijdje in de oven, de groenten moeten echt zacht worden en het vocht kan dan verdampen. Zo’n prachtig decoratief bijgerecht zet je op tafel bij een lekker stukje vis of vlees. Bon appétit!
Provençaalse Tian
Print RecipeIngredients
- 2 aubergines
- 2 kleine of 1 grote courgettes
- 6 tomaten
- 1 teen knoflook
- Tijm, vers of gedroogd
- Olijfolie
- Peper en zout
- Handvol Parmezaanse kaas, geraspt
- Extra nodig: ovenschaal
Instructions
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ongeveer 3 mm dik. Hak de knoflook fijn of pers hem in de knoflookpers.
Smeer een theelepel olijfolie uit over de bodem van de ovenschaal en verdeel de knoflook hierover.
Leg de groenten dakpansgewijs in de schaal, om en om. Bestrooi met tijm, peper en zout. Druppel er olijfolie over, houd je vinger op de fles zodat het er niet uit gutst. Bestrooi met de Parmezaan.
Bak de tian 40 minuten in de oven.
No Comments