Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Herfst/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon./ Winter

Milde Indiase Curry met Kip en Pompoen

Milde Indiase Curry met kip en pompoen

Dit makkelijke currygerecht met kip, boontjes en pompoen heb ik al een tijdje geleden gemaakt. Door alle kerstgerechten en een vakantie kwam het er niet van om het al op de site te zetten. Tot ik op Facebook werd gevraagd eens na te denken over een recept voor curry….. homemade! Durf ik dat wel aan? Toegegeven, ik gebruik altijd currypasta uit een potje, van Patak’s (geen reclame). Met kokosmelk, verse groenten en kip of vis vind ik het altijd erg lekker. Dit recept is dus met deze currypasta!

Toch ben ik mij na deze vraag gaan verdiepen in de Indiase curry’s, hoe maak je nu zelf die currypasta? Als het even kan niet te bewerkelijk met een schrikbarend aantal ingrediënten. Ik ben er nog niet uit, die houd je nog tegoed!

Dit super easy curryrecept is zeker de moeite waard, licht pittig, romig door de kokosmelk en gezond met de verse groenten.

Milde curry met kip en pompoen

Milde curry met kip en pompoen

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 300 gram Basmatirijst
  • 1 pompoen
  • 600 gram sperziebonen
  • Rode currypasta
  • 3 kipfilets
  • 200 ml. dikke kokosmelk
  • Hand cashewnoten, even geroosterd in de pan
  • Hand koriander, grof gesneden
  • Olie

Instructions

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Schil de pompoen en snijd in stukjes van 2 cm. Haal de sperziebonen af en breek ze doormidden. Snijd de kipfilets in stukjes van 2 tot 3 cm.

3

Kook de sperziebonen beetgaar, giet ze af en zet apart tot gebruik.

4

Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de kip in 2 min. rondom aan. Schep er een lepel currypasta (of meer) bij en bak 30 sec. mee.

5

Bak dan de pompoenblokjes even mee en blus het af met 100 ml. water. Laat met de deksel op de pan 5-10 min. stoven tot de pompoen gaar is, voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.

6

Schenk er vervolgens de kokosroom bij en voeg de sperziebonen toe. Laat even doorkoken. Geef er de rijst bij en bestrooi het gerecht met cashewnoten en koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply