Diner/ Food/ Herfst/ Sinterklaas recepten/ Winter

Minestronesoep met kip

image

Deze rijkgevulde minestronesoep is eenvoudig te maken en heel smaakvol. De kip maakt de soep vullend maar niet zo zwaar als met spek of stoofvlees. Maak een dubbele portie en nodig vrienden uit, of bewaar het tot de volgende dag.

image

image

Wat heb je nodig voor deze Minestronesoep:

Print Recipe
Serves: 5-6 Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 volle handen Cavolo Nero*
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kipfilets
  • 1 blik witte bonen, afgespoeld onder de kraan
  • Stuk Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Instructions

1

Snijd de wortel, bleekselderij en courgette in stukjes. Haal de harde nerven van de Cavolo nero en snijd het blad in stukjes van 3 tot 4 cm.

2

Fruit de ui aan in olijfolie, fruit de knoflook even mee en voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee tot de puree zoet ruikt. Giet er de tomatenblokjes en 1,5 liter water bij. Nu kunnen de wortel en bleekselderij erbij. Voeg 1 theelepel paprikapoeder toe, het bouillonblokje en peper en zout naar smaak. Laat 10 minuten koken.

3

Voeg dan de Cavolo Nero en de courgette toe en laat weer aan de kook komen. Nu laat je de gehele kipfilets erin zakken en kook je de soep 10 minuten tot de kip gaar is.

4

Haal de kip eruit. Voeg de bonen toe en verwarm mee.

5

Snijd de kipfilets in kleine stukjes en doe ze weer in de soep.

6

Schaaf er als je de soep serveert wat parmezaanse kaas over.

Notes

* Cavolo nero is een stevige donkergroene bladgroente welke veel gebruikt wordt in Italië, ook wel palmkool genoemd. Je kunt deze vinden bij de grotere supermarkten, veelal voorgesneden. Je kunt het vervangen door boerenkool of (wilde) spinazie. Als je spinazie gebruikt dan kun je deze het beste pas op het laatst toevoegenen even snel laten slinken in de soep.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply