Diner/ Food/ Herfst/ Winter

Pappardelle met stoofvlees, courgette en gepofte tomaat

Stoofvlees in bier deel II Voor deel I, met het recept voor stoofvlees klik je hier.

Dit is nog eens een bord pasta! Geen groentestoof met wat kruimels gehakt meer op een bordje doorgekookte penne. Nee, ik wil urenlang gestoofd rundvlees met wat kruiden en Italiaanse tomaat uit blik. Courgette en tomaatjes serveer je apart, niets mag deze vleesragout verstoren.

Pasta met stoofvlees

Toevallig zit in deze stoof ook Hollands Bokbier, dat gaat fantastisch samen. Het recept voor het stoofvlees heb ik gisteren gegeven, je vindt het hier. Ideaal want je maakt een dubbele hoeveelheid zodat je de volgende dag snel klaar bent.

Je hoeft alleen nog maar de groenten te bakken en pasta te koken. E pronto!

image

Pasta met stoofvlees

Pappardelle met stoofvlees, courgette en gepofte tomaat

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 15 min. Stooftijd 3-4 uur.

Ingredients

  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 courgettes
  • Stoofvlees van de vorige dag, recept vind je onder "stoofvlees met bier"
  • 1 blik tomaten
  • Oregano
  • Pappardelle (brede lintpasta)
  • Parmezaanse kaas, geraspt.
  • Evt. verse basilicum

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Verwarm het stoofvlees in een pan en voeg 1 theel. oregano en de tomaten uit blik toe. Druk met een houten lepel de tomaten in stukken en ook de grotere stukken vlees maak je wat kleiner. Laat het een kwartiertje zachtjes koken.

3

Was de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Schep om met 1 eetl. olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak 10 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

4

Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd ze in dunne plakken. Bak de courgette in weinig olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.

5

Kook de lintpasta beetgaar in zout water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Schep de courgette en cherrytomaatjes door elkaar in een schaal. Bestrooi de pappardelle met stoofvlees met Parmezaanse kaas en eventueel wat basilicum.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Stoofvlees met bier uit de oven » Silvie's Kitchen
    10/11/2016 at 17:12

    […] Pappardelle met stoofvlees, courgette en gepofte tomaat » Silvie's Kitchen […]

  • Leave a Reply