Diner/ Food/ Snel & Makkelijk

Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Pasta pesto kip tomaatjes champinons

Snel en makkelijk, dat is deze pasta pesto met kip en tomaatjes. Ik heb mijn zelfgemaakte boerenkoolpesto gebruikt bij dit gerecht, dat is natuurlijk het allerlekkerst. De grovere structuur van de zelfgemaakte pesto komt in deze pasta heel goed tot zijn recht, de stukjes noot geven een goede bite. Maar in geval van uitzonderlijk grote haast en nog meer gemak kun je ook pesto in de winkel kopen. Let wel op de ingrediënten, dit moeten basilicum, Parmezaan, pijnboompitten en olijfolie zijn. De pesto’s met cashewnoten en arachideolie lekker links laten liggen!

Pasta pesto met kip, tomaten, champignons

Ik geef er een frisse groene salade bij, er staat dan in no time een gezond gerecht op tafel.

Pasta pesto met kip, tomaatjes en champignons

Liever het recept voor pasta met aubergine, spekjes en walnotentapenade?

Pasta Pesto met kip en tomaatjes

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • 300 gram volkoren penne
  • 2 kipfilets
  • 400 gram kerstomaatjes
  • 250 kastanjechampignons
  • (Boerenkool)pesto
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Instructions

1

Kook de volkoren penne beetgaar in zout water.

2

Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak de ze in hun geheel lekker bruin in een scheut olijfolie.

3

Borstel de kastanjechampignons schoon of gebruik keukenpapier. Snijd ze in plakken. Was de kerstomaatjes.

4

Haal de kipfilets uit de koekenpan en bak de champignons hierin. Voeg de kerstomaatjes toe en zet het vuur wat lager zodat ze zacht worden. Dat duurt ongeveer 8 minuten.

5

Snijd nu de kipfilets in stukken en voeg ze toe aan de champignons in de pan. Voeg naar smaak versgemalen peper en eventueel wat zout toe.

6

Roer de boerenkoolpesto door de penne, schep het kip-tomatenmengsel erdoor en serveer in een mooie schaal. Schaaf er aan tafel de Parmezaan over.

Notes

Een frisse groene salade is hier lekker bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply