Bijgerechten/ Food/ Herfst/ Lunch

Pastinaakbroodjes met rozemarijn

Pastinaakbroodjes met rozemarijn

Uit ‘Vegalicious’ van Alice Hart.

Vandaag heb ik een supersnel recept voor knapperige broodjes voor je. Er zit namelijk geen gist in maar bakpoeder, het hoeft dus niet te rijzen. Ideaal voor de beginnende broodbakker of als je van gemakkelijk houdt. Heb je wel eens scones gebakken? Daar kun je het wel mee vergelijken.

Door het beslag gaat pastinaak, een stevig knolgewas. Pastinaak heeft een geheel eigen smaak, een beetje aards maar ook zoetig. Het resultaat is een knapperig broodje wat heerlijk is bij een kom soep.

Broodjes met pastinaak en rozemarijn

pastinaakbroodjes met rozemarijn

Print Recipe
Serves: 6 stuks Cooking Time: 15 min. bereiden en 30 min. oventijd

Ingredients

  • 220 gram fijngeraspte pastinaak
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel, of meel met een volle theelepel bakpoeder
  • 1 eetl. fijngehakte rozemarijnnaaldjes, plus wat extra takjes
  • 1 theel. zout
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 eetl. melk of water
  • Olijfolie
  • Extra nodig: bakplaat, bakpapier en bakkwast

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Bekleed een bakplaat met pakpapier.

3

Meng meel, zout, eventueel bakpoederen gehakte rozemarijn in een ruime kom. Roer hier de geraspte pastinaak door.

4

Meng hier met een grote lepel op 2 messen de losgeklopte eieren met de melk of het water door tot een grof deeg. Bewerk het deeg niet teveel, niet kneden. Verdeel het deeg in zessen en maak hier snel 6 ballen van die je op de bakplaat legt. Bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie en leg hier de kleine takjes rozemarijn op.

5

Bak 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.

6

De broodjes zijn warm het lekkerst.

Notes

Een beetje roomboter of dippen in aïoli is heerlijk. Geef er een kom soep bij of een salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply