Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Lente/ Salades

Quinoasalade met amandel en munt

Veel groenten en verse kruiden in deze prachtige salade uit het kookboek “The Green Kitchen Travels”. Een fijn kookboek wat leest als een culinair reisverslag. Recepten geïnspireerd op gerechten uit de hele wereld, allemaal vegetarisch.

Als ik uit een kookboek kook houd ik me nooit helemaal aan het recept. Zelfs als ik me voorneem het precies zo te bereiden als voorgeschreven sluipen er tijdens het maakproces toch weer wat kleine improvisaties in. Ik kan het gewoon niet laten. Nu heb ik de rozijnen vervangen door dadels, 1 avocado ipv 2 gebruikt en ook wat minder granaatappelpitjes dan aangegeven. O ja, en ik heb een gele paprika toegevoegd en de groenten niet in de oven gegrild maar in de pan, veel praktischer.

Het was in ieder geval een groot succes, dit is zeker een blijvertje.

image

Recept voor Quinoasalade met amandel en munt

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 40 min.

Ingredients

  • 300 gram quinoa
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Zeezout
  • 1 theel. kaneel
  • Sap van 1/2 citroen
  • Handvol muntblaadjes
  • Handvol korianderblaadjes
  • 1 avocado
  • 10 dadels
  • 4 eetl. granaatappelpitjes
  • Flinke hand geroosterde zoute amandelen

Instructions

1

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Ik kook ze altijd in ruim water en 2 minuutjes langer dan aangegeven. Erna giet ik het af in een fijne zeef en laat het droogstomen. In tegenstelling tot pasta is quinoa niet lekker als het net niet gaar is.

2

Roer na het koken kaneel en citroensap erdoor.

3

Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken en gril ze in porties in een droge gril- of koekenpan. Bestrooi met wat zout en besprenkel met olijfolie.

4

Snijd de gele paprika in reepjes en bak ze kort in wat olijfolie op hoog vuur. Zet het vuur uit en voeg meteen de knoflook toe, roer even door.

5

Snijd de dadels in plakjes en de avocado in blokjes

6

Meng de aubergine, courgette, paprika, dadels en avocado met de quinoa.

7

Serveer op een mooie schaal en garneer met de amandelen en granaatappelpitjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply