Food/ Lente/ Ontbijt

Rabarber-Sinaasappel Scones

Rabarber-Sinaasappel Scones

Ik waarschuw vast: Van deze rabarber-sinaasappel scones kun je niet afblijven! Zeker als ze net uit de oven komen en de heerlijke geur de keuken vult zijn ze onweerstaanbaar.

Zelf Scones bakken

Waarom zou je ze zelf bakken? Ten eerste omdat ‘home made’ altijd het lekkerst is! Maar ook omdat scones bakken heel makkelijk is, het is juist een kwestie van niet teveel doen. Je hoeft, nee, je mág het deeg niet kneden. Rijzen is ook niet aan de orde en de ingrediënten heb je misschien al wel in huis.

Zelf scones maken

Ik meng deze keer stukjes rabarber en wat sinaasappelsap door het deeg, dit geeft een verrassende zoet-zure smaak. Beleg is eigenlijk niet meer nodig maar met een lik clotted cream (of stijfgeslagen slagroom) en wat jam is het net een gebakje.

Rabarber Sinaasappel Scones

Rabarber-Sinaasappel Scones

Print Recipe
Serves: 6 Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 1 eetl. basterdsuiker
  • 45 gram koude roomboter, in blokjes
  • 100 ml. melk
  • 1 sinaasappel, hiervan de rasp en 30 ml. sap
  • 130 gr. rabarber, in stukjes van 1 cm.
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 1/2 eetl. water

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Leg bakpapier op de bakplaat.

3

Meng bakmeel met zout en suiker in een ruime kom. Wrijf hier met je vingertoppen de koude roomboter door tot kleine kruimels/vlokjes.

4

Giet melk en sinaasappelsap en -rasp erbij en roer met een metalen lepel tot het net gemengd is.

5

Voeg dan de stukjes raparber toe en meng luchtig (met de lepel) met het deeg. Nu niet kneden! De rabarber hoeft niet perfect gemengd te zijn, je kunt het later nog in het deeg drukken.

6

Bestrooi je werkvlak met bloem en vorm hierop van het deeg een platte schijf van ongeveer 2,5 à 3 cm. dik. Snijd met een scherp mes in 6 punten. Niet 'zagen' maar recht naar beneden snijden.

7

Leg de stukken op de bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkant met een druppel melk.

8

Bak 17-20 minuten in de hete oven.

9

Voor het glazuur: Meng poedersuiker met een klein beetje water en druppel strepen over de scones met behulp van een lepeltje. Laat dit even hard worden voor het serveren.

Notes

Warm zijn ze het lekkerst!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply