Food/ Reviews

Review: ’t Oliegeultje, Burghsluis

Burghsluis, bij Burgh-Haamstede in Zeeland, is een ontzettend mooi plekje  aan de Oosterschelde waar je in alle seizoenen kunt genieten van het water. Het plaatsje zelf is piepklein met een handvol huisjes, daar gebeurt niet zoveel. Maar de natuur rond de dijk is een wandeling meer dan waard en als je er dan toch bent, loop dan meteen door naar de Plompe toren. Dit is het laatste restant van het dorp Koudekerke, dat in de 16e eeuw in de golven verdween. Je kunt op alle dagen van de week overdag de toren bezoeken, erg leuk om te doen.

Het restaurant ’t Oliegeultje hoort bij de haven van Burghsluis. Vroeger was dit een vissershaven, tegenwoordig liggen er veel plezierboten.

Bij ’t Oliegeultje heb je prachtig uitzicht over het water, zowel vanaf het terras als vanuit het restaurant. De bediening is hartelijk en op een prettige manier aanwezig.

Op de kaart natuurlijk veel visgerechten, schaal- en schelpdieren zoals oesters en gamba’s als voorgerecht en meer dan genoeg keus bij de hoofdgerechten. Alles no-nonsens geserveerd met goede frites en royaal opgemaakte salade. Geen culinaire hoogstandjes maar wel heel goed en met zorg bereid. Wij gingen voor de mosselen en sliptongetjes, ik kan er kort over zijn: het was heerlijk. Mosselen waren groot en in wijn gekookt, knapperige frites erbij en 3 sausjes. Sliptongen van tafelgenoot waren ook lekker, goudbruin gebakken met sappig visvlees. Gewoon zoals ze altijd moeten zijn. De witte huiswijn, fris en iets stuivend, als ik het goed heb was het een Sauvignon Blanc, smaakte er prima bij.

Zie links achterin het kindermosselpannetje, schattig!

Nog een reden waarom het er zo fijn was: kinderen eten er net zo lekker als hun ouders! Zij hebben keuze uit sliptong, scholfilet, mosselen of een biefstukje, dat waardeer ik altijd enorm. Niet alleen maar gefrituurde snacks maar een bord vol vis, salade en, ja ook, frites.

image

De kinderen namen nog een dessert, crème brûlée kozen ze van de kaart. Ook die was, naar zeggen, erg lekker. Ik zag een dikke gekarameliseerde laag en hoorde ‘krak’, dat zat wel goed dus.

Kortom, ben je er eens in de buurt dan is het zeker de moeite waard om naar ’t Oliegeultje te gaan, ik vind het een regelrechte aanrader!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply