Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Herfst/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon./ Voorgerecht

Risotto met kip, champignons en doperwten

Risotto met kip en champignons

Risotto is best een makkelijk gerecht, je moet er alleen even bijblijven. Deze versie maak ik met kipfilet en veel groenten, champignons, doperwten, gele paprika, ui en knoflook. Het gerecht mag zich dus bij de rubriek, Simpel en gezond met 250 gram groenten per persoon voegen.

Risotto met kip

De Italianen vinden het waarschijnlijk een doodzonde maar ik eet risotto als hoofdgerecht. In Italië vind je risotto tussen de voorgerechten op de kaart(primi piatti), maar zij eten bij het hoofdgerecht weer geen pasta, rijst of aardappels. Wij gooien gewoon alles bij elkaar en maken er een goed gevulde maaltijd van, alles in één. Handig op een doordeweekse dag!

Risotto met kip, champignons en doperwten

Risotto met kip, doperwten en champignons

Print Recipe
Serves: 4 ruime porties Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • 350 gram risotto, Arboriorijst (geen Lassie e.d.)
  • 700 ml. bouillon, kip of groenten
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 600 gram champignons, in stukken of plakken
  • 250 gram doperwten, uit de vriezer is prima
  • 3 kipfilets, in stukjes gesneden
  • Stuk Parmezaan om te raspen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Extra nodig: ruime hapjespan of pan met dikke bodem, koekenpan en fijne kaasrasp

Instructions

1

Fruit de ui glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg knoflook, paprika en champignons toe en bak 5 minuten op hoog vuur mee mee. Eventueel vrijgekomen vocht moet meteen verdampen zodat de groenten echt bakken.

2

Roer de risottorijst door de groenten en voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe. Bak onder continu roeren de rijst mee. Blus af met een scheut witte wijn. Schenk een deel (ongeveer 250 ml) van de bouillon erover en temper het vuur tot het rustig kookt.

3

Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze ondertussen bruin in een andere koekenpan. Schep de gebakken kip door de risotto.

4

Blijf regelmatig roeren in de risotto en voeg telkens wat bouillon toe. Na 12 minuten voeg je de doperwten toe. Het duurt 15 tot 20 minuten tot de rijst gaar is, proef tegen die tijd steeds een beetje. De korrels mogen niet heel zacht worden. Het kan dat je meer vocht nodig hebt, als de bouillon op is neem je gewoon water.

5

Voeg naar smaak versgemalen peper en wat zout toe en bestrooi ruim met Parmezaan. Serveer direkt en geef er de pepermolen bij.

Notes

Liever vega? Laat de kip dan weg. Vervangen door wat anders hoeft niet, er zit al zoveel groenten door.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply