Dit is een lofzang over bietjes! Je kunt ze voorgekookt kopen, heel makkelijk en ideaal wanneer je weinig tijd hebt. Je kunt de bietjes ook rauw kopen en zelf roosteren in de oven, dan til je de smaak echt naar een volgend level. Ze worden zoet, aards en houden nog wat bite. Perfect voor in deze salade! Ze combineren perfect met de frisse sinaasappel en romige geitenkaas.
Rauwe bietjes kun je kopen vanaf augustus tot en met april, ze zijn ook bijzonder makkelijk te telen in de (moes)tuin. Zorg dat je de zaadjes voldoende ruim verdeeld, in droge tijden geef je wat extra water en je wordt beloond met mooie bieten. Plant dan vooral de Chioggia biet, zoet en wat verfijnder van smaak en zeer lastig te verkrijgen in ons land.
Deze salade is heel geschikt als lunch of voorgerecht.

Zo snijd je de complete schil van de sinaasappels
Salade met geroosterde biet, sinaasappel en geitenkaas
Print RecipeIngredients
- 5 rode of gele bieten
- 3 sinaasappels
- 200 gram gemengde sla
- 4 eetl. olijfolie
- 1 eetl. azijn
- 1 eetl. honing
- 1 theel. mosterd
- 1 theel. gedroogde tijm
- Zout en peper
- Hand pecannoten
- 100 gram verse geitenkaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de bieten en snijd ze in parten. Bestrooi met zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar de partjes over. Rooster ze in de oven in 40 minuten gaar.
Schil de sinaasappels zo dat je ook het wit wegsnijdt. Eerst het bovenste kapje eraf snijden, dan stevig rechtop vasthouden op je snijplank en met een groot scherp mes telkens van boven naar beneden de schil in repen er dik afsnijden. Ook het onderste kapje wegsnijden. Leg nu de geschilde sinaasappel op zijn kant en snijd hem in plakken. Deze halveer je.
Maak de dressing van olijfolie, azijn, honing, mosterd, tijm en zout en peper. Meng de helft van de dressing door de sla.
Neem 1 grote schaal of 4 borden en leg daar de sla op, verdeel de bieten en sinaasappel erover. Verkruimel er verse geitenkaas over. Bestrooi met de pecannoten en bedruppel met de rest van de dressing.
No Comments