Dit is by far de beste sandwich die ik in lange tijd heb gegeten. Deze geroosterde (desem)boterham met roomkaas, gemarineerde biet, gerookte haring, augurk en ui zit natuurlijk boordevol smaak. Echt wat anders dan de standaard boterham en een lekkere traktatie voor jezelf als je eens wat meer tijd voor de lunch hebt.
Heb je toevallig gerookte makreel in huis? Dan kun je daar de gerookte haring prima voor vervangen.
Sandwich met gerookte haring en biet
Print RecipeIngredients
- Lekker (desem)brood
- 1 kleine rode biet, gaar
- 3 eetl. azijn
- 1/2 eetl. honing
- Naturel roomkaas
- 1 augurk, in stukjes
- Wat ringen rode ui
- Gerookte haringfilet
- Tuinkers
Instructions
Verwarm de azijn 15 seconden in de magnetron en meng er de honing door. Snijd de biet in dunne parten en schep ze door de marinade. Laat even intrekken.
Rooster het brood. Besmeer met de roomkaas en verdeel er de augurk, uiringen en rode biet over. Trek het vel van de gerookte haring en leg het filetje op de sandwich. Bestrooi met tuinkers.
2 Comments
Restaurant catalogus
27/01/2017 at 10:06Ik ben zelf niet zo’n fan van haring en makreel! Zou ik dit ook kunnen vervangen met gerookte zalm? Ziet er wel heerlijk uit moet ik zeggen.
Silvie
28/01/2017 at 16:31Dat zal zeker lekker zijn, zalm en biet gaan heel goed samen.