Als het zo koud is wil ik lekker verwarmende, kruidige soep. Deze courgettesoep krijgt pit door kurkuma, een specerij wat naast zijn diepgele kleur en pittige smaak ook gezondheidsbevorderende eigenschappen zou bevatten. Op internet kan je hier volop informatie over vinden.
Voor mij telt vooral de smaak. Die voegt echt iets toe aan de, meestal wat saaie, courgettesoep. In een handomdraai zet je een gebonden soep op tafel, met lekker veel groenten. Heerlijk als lunch maar ook een leuk voorgerecht, je kunt het nog aankleden met wat garnaaltjes of bosui zoals ik gedaan heb.
Courgettesoep met Kurkuma
Print RecipeIngredients
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 3 courgettes
- 900 ml. groenten- of kippenbouillon (van een blokje)
- 2 theel. kurkuma
- Peper en zout
- Olijfolie
- Extra nodig: staafmixer, soeppan
Instructions
Snipper de ui, hak de knoflook grof en zet de soeppan op halfhoog vuur. Bak de ui glazig in 1 eetlepel olijfolie, bak de knoflook heel even mee.
Was de courgettes en snijd in stukjes. Voeg de courgettestukjes, kurkuma en de bouillon toe aan de ui. Breng aan de kook en laat een kwartier zachtjes doorkoken.
Mix met de staafmixer tot een gladde soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Geef de pepermolen er aan tafel bij.
Notes
Maak er wat speciaals van door er garnaaltjes, gerookte zalm, bosui of iets anders over te strooien.
1 Comment
MINESTRONESOEP, een vegetarische maaltijdsoep boordevol verse groenten. Met dit recept maak je het makkelijk zelf.
05/06/2017 at 17:05[…] soeprecepten? Kijk eens naar: courgettesoep of gevulde […]