Food/ Sinterklaas recepten/ Taartenzoet

Sinterklaas Petit Fours

Sinterklaas Petit Fours

O wat zijn deze schattige petit fours kleine suikerbommetjes en vreselijk ongezond. Maar met Sinterklaas in aantocht doen we niet moeilijk, kinderen (en volwassenen) vinden dit geweldig! Ideaal voor een middagje knutselen, knoeien en lekker snoepen.

image

Bij het zien van de ingrediëntenlijst krijg je al een suikerkick maar laat je niet ontmoedigen, Het is een fantastisch originele traktatie op Sinterklaasavond!

image

 

Sinterklaas petit fours

Print Recipe
Serves: 18 stuks Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 100 gram amandelspijs
  • 18 Friese pepernoten van Bolletje (zijn wat groter)
  • 20 gram rode marsepein
  • 30 gram pure chocolade
  • 30 gram witte chocolade
  • Wit glazuur om strepen op de mijtertjes te maken (poedersuiker met beetje water mengen, je kunt ook een tubetje kopen)

Instructions

1

Rol de rode marsepein uit en snijd hier kleine mijtertjes uit. Houd ze apart tot gebruik.

2

Smelt de chocolade in kleine potjes of koffiekopjes in de magnetron. 1 minuut op vol vermogen, dan roeren en wachten tot alles gesmolten is.

3

Maak balletjes van 1,5 tot 2 cm van de marsepein. Druppel met een theelepel een beetje gesmolten chocolade op een pepernoot en plak hier een bolletje marsepein op. Doe dit met alle pepernoten tot de marsepein op is.

4

Doop de vastgeplakte spijsbolletjes in de gesmolten chocolade zodat het bolletje bedekt is. Een beetje ronddraaien in de chocola kan helpen.

5

Plak de mijtertjes er bovenop en maak er met het witte glazuur een kruis op.

Notes

Als de chocolade in de tussentijd te hard wordt kun je het bakje weer een paar seconden in de magnetron zetten. Wissel de mijtertjes af door er ook snoepjes op te plakken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply