Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Lente/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon./ Snel & Makkelijk

Stamppot groene groenten met spicy zalm

Stamppot groene groenten met spicy zalm

Een licht stamppotje met prei en doperwten, beetje lente-achtig vond ik het wel. De zalm heb ik aan één zijde ingesmeerd met currypasta, dat zorgt voor een lekker kruidig korstje en geeft zo’n toch wel braaf stamppotje de pit die het nodig heeft.

Stamppot groene groenten met spicy zalm

De curry gebruik ik van Patak’s, een milde rode uit een klein potje. Je kunt natuurlijk iedere currypasta nemen, maak het zo pittig als je wilt. Ik moet een beetje rekening houden met mijn kroost, al te pittig wordt niet altijd gewaardeerd. Dit gerecht vonden ze overigens erg lekker.

Stamppot groene groenten met spicy zalm

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 1 kg (of meer voor grote eters) kruimige aardappels
  • 2 grote of 3 kleine preien
  • 250 gram doperwten, diepvries
  • 4 porties verse zalmfilet, evt. zelf op maat snijden
  • Currypasta
  • Scheut melk
  • Klont roomboter
  • 1 citroen (optioneel)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

1

Schil en halveer de aardappels. Kook ze gaar. Giet af en laat een beetje kookwater in de pan. Stamp tot puree met een klont roomboter en een scheut melk. Voeg zout naar smaak toe.

2

Snijd ondertussen het harde groen en de onderkant van de prei, verwijder ook het buitenste blad en kerf de prei in de lengte in. Was de prei grondig om al het zand te verwijderen. Snijd ze in dunne ringen.

3

Bak de prei in 5 minuten gaar in een beetje olijfolie. Voeg de doperwten toe en bak 2 minuten mee. Meng de groenten met de aardappelpuree.

4

Spoel de zalmfilets af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en een beetje zout. Smeer de kant zonder vel dun in met currypasta, ongeveer 1/2 theelepel per filet.

5

Bak de zalm in olijfolie. Eerst de velkant op hoog vuur een minuut of 5, dan zet je het vuur lager en bak je de kant (met currypasta) enkele minuten tot de zalm gaar is maar niet helemaal doorbakken.

6

Serveer direkt en geef er eventueel een partje citroen bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply