Lekker fris en licht, deze tortilla’s gevuld met pittige kip en mangosalsa! Je kunt de kip precies zo spicy maken als je zelf wilt, gewoon een kwestie van de juiste dosering chilipoeder.
Zo’n tortilla is ideaal om te vullen naar je eigen smaak, je zou de tafel vol kunnen zetten met schaaltjes met verschillende gerechtjes zodat iedereen zijn favoriete combinatie kan maken. Of vul de tortilla’s alvast, zet ze op een kleurige schaal en maak er een shared dining feestje van!
Ik vind het heerlijk, Mexicaanse gerechten. Bijvoorbeeld deze makkelijke Chili con Carne, of Gegratineerde Enchilada’s uit de oven.
Geen zin om zelf te koken maar wil je toch authentiek Mexicaans eten? Dan heb ik 2 super leuke, kleurrijke restaurants voor je! In Amsterdam vind je aan de Van Wouwstraat Chiapas Taco Cartel. Hier eet je heerlijke burrito’s met kruidig stoofvlees of knapperig gebakken vis. Ook is er veel te kiezen voor vegetariërs. In Den Haag aan de Torenstraat zit Kua Mexican Kitchen en wow wat kun je hier genieten! Start je Mexicaanse feestje hier met een hele frisse ceviche van Corvinafilet en zorg dat je veel verschillende gerechten bestelt zodat je overal van kunt proeven.
Wanneer je thuis aan de slag gaat dan raad ik je echt aan de tortilla’s niet op te warmen in de magnetron maar kort te bakken in een droge koekenpan, dan worden ze lekker knapperig! Vorm ze, direkt uit de pan, als een taco en zet ze klem zodat ze hun vorm behouden.
Tortilla's met kip en mangosalsa
Print RecipeIngredients
- 3 of 4 kipfilets
- Zout
- Chilipoeder
- Gemalen komijn
- Gerookt paprikapoeder
- Uipoeder
- Knoflookpoeder
- 1 theel. bruine suiker
- 2 eetl. limoensap
- 2 rijpe avocado's
- 1 rijpe mango
- 2 rode paprika's
- 2 rode uien
- 1 komkommer
- Bosje koriander
- 3 eetl. limoensap
- 1/4 theel. gemberpoeder
- 1/4 theel. gemalen komijn
- Naar smaak fijngesneden Jalapeño peper
- Medium size Tortillas
Instructions
Meng voor de marinade telkens een theelepel van: zout, komijn, gerookt paprikapoeder, uipoeder en knoflookpoeder. Ook nog 1 theel. bruine suiker, 2 eetl. limoensap en naar smaak chilipoeder. Wrijf hier de kipfilets mee in en laat een half uur marineren.
Snijd de mango, paprika's en komkommer in blokjes. Snipper de uien, hak de koriander fijn. Meng limoensap, gemberpoeder en komijn en schep alles in een kom door elkaar. Voeg eventueel naar smaak de pittige Jalapeñopeper toe.
Prak de avocado's fijn en roer er wat limoensap, zout en chilipoeder door.
Bak de tortilla's kort (20 sec per kant) in een droge koekenpan en vorm er taco's van.
Bak de kipfilets bruin en gaar. Snijd ze erna in stukjes.
Zet alles in kleurige kommen op tafel of vul de taco's alvast en zet ze in een mooie schaal.
No Comments