Minestronesoep is een perfect gerecht om restjes groenten in te verwerken. Heb je nog wat bleekselderij over? Of wortel? Gooi het in de soep! Je kunt hier lekker veel verschillende groenten in gebruiken. De basis bestaat uit bouillon, rijpe tomaten, rode paprika, knoflook en ui waar je met de staafmixer een gladde soep van pureert. Hier kook je de rest van de ingrediënten in gaar.
Maaltijdsoep
Er bestaat geen vast recept voor Minestrone, omdat het wordt bereid met verse groenten die in het seizoen voorhanden zijn. Het is wel altijd een dikke soep, goed gevuld met groenten en wat peulvruchten zoals witte bonen. Geen pasta of vermicelli, dat is een Nederlandse gewoonte.
Ik geef je nu mijn favoriete recept, hoe ik ‘m het lekkerst vind. En geloof me, met wat stokbrood of toast met een smeerseltje erbij heb je een vullende avondmaaltijd.
Minestronesoep
Print RecipeIngredients
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 750 gram rijpe tomaten
- 1 rode paprika
- Klein blikje tomatenpuree
- 1/2 liter water
- 1 bouillonblokje
- 4 stengels bleekselderij (200 gram)
- 4 wortels/bospeen (250 gram)
- 1 courgette
- 1 theel. gedroogde tijm, verse mag ook natuurlijk
- 1 pot witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- Verse basilicum
- Stuk Parmezaan
- Olijfolie
- Versgemalen zwarte peper en zout
- Extra nodig: staafmixer, grote (soep)pan
Instructions
Snijd de tomaten in grote stukken. Snipper de ui en knoflook grof. Snijd de paprika in stukjes.
Fruit de ui in een scheut olijfolie, fruit de knoflook kort mee. Bak de tomatenpuree even mee tot het zoet ruikt. Voeg de tomaten, paprika, halve liter water en het bouillonblokje toe. Laat het 10 minuten zachtje koken. Daarna met de staafmixer glad pureren.
Ondertussen wortel en bleekselderij in kleine stukjes snijden. Courgette in de lengte doormidden snijden en met een lepel de zaadjes eruit schrapen, dit gooi je weg. Snijd de courgette nu in kleine blokjes.
Voeg alle kleingesneden groenten toe aan de soep en kook 15 minuten. Verwarm de witte bonen op het laatst mee. Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper en zout toe.
Serveer de soep met basilicum en Parmezaan. Lekker met stokbrood of crackertjes met olijventapenade.
Meer soeprecepten? Kijk eens naar: courgettesoep of gevulde kippensoep
No Comments