Food/ Taartenzoet

Victoria Sponge Cake

Vandaag is mijn website officiëel online! De afgelopen weken heb ik hard gewerkt Silvieskitchen.nl precies zo te maken als ik voor ogen heb en het komt nu heel dicht in de buurt.  Jullie weten mij al goed te vinden, dat is fantastisch!

image

Laten we het vieren met deze klassieke Victoria Sponge Cake, die er met deze overdaad aan slagroom en zomers fruit best spectaculair uitziet.

image

Als jij je binnenkort ook waagt aan deze heerlijke Britse klassieker wil je mij dan een foto hiervan sturen? Ik ben heel benieuwd!

image

image

Print Recipe
Serves: 8-10 personen Cooking Time: 45 min plus oventijd

Ingredients

  • 2 bakvormen van 20 cm.
  • 230 gram tarwebloem
  • 4 theel. bakpoeder
  • Snufje zout
  • 230 gram fijne kristalsuiker
  • 230 gram zachte boter, plus extra om in te vetten
  • 4 grote eieren
  • Aardbeien of frambozenjam
  • 250 ml. (of meer) slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Vers fruit, zoals aardbeien en blauwe bessen
  • Poedersuiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Meng bloem met bakpoeder, zout en kristalsuiker. Voeg hier de boter en de eieren aan toe en mix op lage snelheid of met een handmixer tot een dik cakebeslag. Als je het te dik vindt kan je er 2-3 eetlepels melk of bijvoorbeeld sinaasappelsap aan toevoegen.

3

Vet de bakvorm in met boter en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem.

4

Verdeel het mengsel over de 2 even grote bakvormen, ik heb de lagen na elkaar gebakken in dezelfde bakvorm. Bak 25 min. in de oven op 180 graden.

5

Laat de cakes 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt, snijd met een scherp mes de randen voorzichtig los.

6

Laat ze daarna helemaal afkoelen op een taartrooster en zet ze even in de koelkast voor je ze vult.

7

Klop de slagroom stevig.

8

Besmeer 1 cake met jam en daarop slagroom. Leg hierop wat fruit en dan de tweede cake. Hierop heb ik ook weer slagroom op gedaan en lekker veel fruit. Bestrooi met poedersuiker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply