Diner/ Food/ Gezonde Ambities

Vislasagne met kabeljauw en prei

Vislasagne met kabeljauw

Soms is het gewoon tijd voor lasagne! Deze variant met kabeljauw is een stuk lichter verteerbaar dan de traditionele versie met gehakt. In plaats van een bechamelsaus gebruik ik mascarpone, heel makkelijk en lekker romig.

Vislasagne met prei en kabeljauw

Dit is echt een gerecht om in het weekend lekker van te genieten met familie of vrienden.

Vislasagne met kabeljauw

Vislasagne met prei en kabeljauw

Print Recipe
Serves: 4 ruime porties Cooking Time: 20 min. bereiden, 45 min oventijd.

Ingredients

  • 4 flinke preien
  • 1 courgette
  • 250 gram mascarpone
  • 50 ml. witte wijn of groentebouillon
  • 4 rijpe tomaten
  • Verse lasagnebladen*
  • Verse dille, een flinke hand vol
  • 500 gram kabeljauw
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Extra nodig: ovenschaal

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd het harde groen en de onderkant van de prei, verwijder het buitenste blad en was goed onder stromend water zodat er geen zand meer in zit.

3

Snijd de prei in halve ringen en de courgette in stukjes. Bak 5 minuten in wat olijfolie en roer dan de mascarpone en wijn of bouillon erdoor. Kruid met peper en zout en zet het vuur uit.

4

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de dille grof.

5

Verdeel de helft van de preisaus over de bodem van de ovenschaal, strooi hier de helft van de dille over. Bedek met een laag lasagnebladen en verdeel hier de verse kabeljauw over, bestrooi met de rest van de dille. Dan weer een laag lasagnebladen, hierop verdeel je de tomatenblokjes. Volg met de laatste laag lasagnebladen en de preisaus. Rasp er wat parmezaan over en bak de lasagne in 45-50 min. bruin en gaar. Als de bovenkant te donder wordt dek je het af met aluminiumfolie. Laat voor het serveren 10 minuten staan buiten de oven.

Notes

* Geen verse lasagnebladen? Gebruik dan de gedroogde en kook ze 3 minuten voor. - Een groene salade is altijd lekker bij lasagne.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply