Diner/ Food/ Herfst

Zoete aardappel Kip Broccoli schotel met frisse yoghurtdip

Dit is een makkelijke maaltijd waar je wel even de tijd voor moet nemen. Echt iets voor in het weekend! Het is niet moeilijk, in de tijd dat de zoete aardappel in de oven staat bereid je de rest van de ingrediënten.

De notige volle smaak van de pompoen met knapperige broccoli is heerlijk. Samen met de kip en pecannoten wordt het een kleurrijk en zeer smaakvol geheel.

Zoete aardappel met kip en broccoli

Het recept heeft wel een aantal testfases doorgemaakt, waaruit bleek dat de kipstukjes meebakken in de oven geen goed idee was. Droog! Beter was het om de kip apart in een pan te bakken, in 5 minuten gaar en sappig. De broccoli kook ik apart, dan blijft die ook lekker sappig en mooi groen.

Wanneer je alle ingrediënten met elkaar mengt komen de smaken samen en onstaat er een heerlijke robuuste maaltijd.

Zoete aardappel met kip en broccoli

Zoete aardappel Kip Broccoli schotel met frisse kwarkdip

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 1 kg zoete aardappels
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 biologische kipfilets
  • 800 gram broccoli, in roosjes verdeeld
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. rozemarijn
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. salie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Handje verse peterselie, fijngesneden
  • Handvol pecannoten, grofgehakt
  • Voor de yoghurtdip:
  • 150 gram griekse yoghurt
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Schil de zoete aardappel en snijd ze in stukken van 2-3 cm. Schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en de helft van de rozemarijn, tijm en salie. Draai er naar smaak versgemalen zwarte peper over. Verdeel de blokjes gelijkmatig over een bakplaat en bak 35 tot 40 minuten in de oven.

3

Kook de broccoliroosjes beetgaar in 5 minuten. Laat goed droogstomen.

4

Stijd de rode ui in smalle parten. Haal de bakplaat na een kwartier uit de oven en doe de ui bij de zoete aardappel, schep alles goed om. Plaats weer in de oven voor 25 minuten.

5

Maak de dip door de Griekse yoghurt te mengen met het citroensap en 2 eetl. fijngesneden peterselie. Schep in een bakje en zet vast op tafel.

6

Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. en kruid met de resterende tijm, rozemarijn, salie en de fijngehakte knoflook, naar smaak zout en peper toevoegen.

7

Verhit 5 min. voor de zoete aardappel klaar is een koekenpan en bak de kip in 2 eetl. olijfolie in een paar minuten bruin en gaar.

8

Haal de bakplaat uit de oven en schep de broccoli, kip, verse peterselie en pecannoten door de zoete aardappel. Geef er de yoghurtdip bij.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Pompoen als sfeermaker — Tuinblogger | Tuinblog over al het moois van buiten!
    08/11/2016 at 23:31

    […] uiteraard super mee koken. Wat dacht je van tagliatelle met gedrilde pompoen en geitenkaas? Of van zoete aardappel met kip, broccoli en frisse yoghurtdip? Deze en meer heerlijke recepten vind je op Silvies Kitchen. Hier vind je recepten met verse […]

  • Reply
    Pompoen als sfeermaker — Tuinblogger
    07/11/2016 at 11:31

    […] uiteraard super mee koken. Wat dacht je van tagliatelle met gedrilde pompoen en geitenkaas? Of van zoete aardappel met kip, broccoli en frisse yoghurtdip? Deze en meer heerlijke recepten vind je op Silvies Kitchen. Hier vind je recepten met verse […]

  • Reply
    Pompoen als sfeermaker – Tuinblogger
    04/11/2016 at 17:00

    […] uiteraard super mee koken. Wat dacht je van tagliatelle met gedrilde pompoen en geitenkaas? Of van zoete aardappel met kip, broccoli en frisse yoghurtdip? Deze en meer heerlijke recepten vind je op Silvies Kitchen. Hier vind je recepten met verse […]

  • Leave a Reply