Een leuk idee voor Oudjaarsavond, zelfgemaakte hapjes! Caprese prikkers met tomaat en mozzarella, oosterse gehaktballetjes en mini-saucijzenbroodjes. Alle 3 makkelijk te maken en vooral heel lekker.
Caprese spiesjes
Voor de Caprese spiesjes prik je een tomaatje, bolletje mozzarella en een plakje Parmaham aan een prikkertje. Bestrooi met basilicum (of peterselie als je dat in huis hebt) en besprenkel met balsamicostroop.
Oosterse gehaktballetjes
Meng 1 ei, 1 eetl. sambal, 2 teentjes uitgeperste knoflook, 2 eetl. ketjap en 1 of 2 fijn verkruimelde beschuit(en) door een pond gehakt. Draai kleine balletjes en bak ze bruin en gaar in wat olie.
Maak het ketjapsausje door 1 gesnipperde ui te fruiten en hieraan 4 eetl. ketjap, 1 eetl. sesamolie en 1 eetl. gembersiroop toe te voegen. Laat aan de kook komen. Roer 4 eetl. water glad met 1 volle theel. maizena en bind hier het ketjapsausje mee. Schenk het over de gehaktballetjes en bestrooi met sesamzaadjes.
Saucijzenbroodjes met dragon en mosterd
Print RecipeIngredients
- 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 250 gram gehakt
- 2 theel. mosterd
- 2 eieren
- 1 beschuit, of 3 eetl. paneermeel
- 2 theel. gedroogde dragon
- Zout en peper
- Bakpapier, bakkwast
Instructions
Verwarm de oven voor op 25 graden.
Meng het gehakt met 1 ei, beschuit of paneermeel, mosterd, dragon en zout en peper. Verdeel het in 5 gelijke porties.
Rol telkens 1 deel gehakt tot een worst net zo breed als het plakje bladerdeeg en leg het op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg eromheen en plak de rand met iets water dicht. (Zie de foto hieronder)
Je hebt dan 5 grote saucijzenbroodjes. Deze snijd je met een groot scherp mes in 3 stukken, de bovenkant kerf je in.
Kluts het andere ei in een kommetje.
Leg alle kleine saucijzenbroodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met het ei. Bak ze in het midden van de oven in 25 minuten bruin en gaar.
Notes
Maak je ze van te voren? Dan kun je de ongebakken saucijzenbroodjes koel bewaren en een half uur voor het serveren bakken in de oven. Warm zijn ze het lekkerst!
No Comments